Hlavní obsah

Video: Ukrajina hlásí úspěšný výsadek na Krymu. Zapojila letadla i lodě

Bez komentáře: Ukrajinská rozvědka zveřejnila krátké video z údajného výsadku na Krymu. Na okupovaném poloostrově podle něj znovu zavlála ukrajinská vlajka.Video: twitter/DI_Ukraine

 

Reklama

aktualizováno •

Na okupovaném Krymu se v ranních hodinách vylodily ukrajinské jednotky. Oznámil to mluvčí ukrajinské rozvědky Andrij Jusov. Podle agentury Ukrinform byly u vesnice Majak slyšet výbuchy.

Článek

Ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách došlo u vesnice Majak na okupovaném Krymu k bitvě, do které se zapojily lodě i letadla, uvedl server Krym.Realii, který spadá pod síť Rádia Svobodná Evropa. Odkazoval se na své zdroje ze zpravodajských kruhů. Agentura Ukrinform informovala, že na stejném místě ležícím na mysu Tarchankut se ráno ozvaly výbuchy.

Mluvčí ukrajinské rozvědky Andrij Jusov později řekl stanici Suspilne, že ukrajinské jednotky provedly na Krymu ve spolupráci s námořnictvem výsadek.

„V rámci speciální operace se naše jednotky vylodily na území poloostrova. Ukrajinská rozvědka ve spolupráci s námořnictvem provedla speciální operaci, cíle bylo dosaženo, mezi personálem nebyly žádné ztráty,“ řekl Jusov s tím, že informace o ruských ztrátách zveřejní Kyjev později.

Ukrajinská vojenská rozvědka to dokládá i záběry, které zveřejnila například na svém youtubovém kanálu. Moskva se k situaci zatím nevyjádřila.

Už ve středu ukrajinská rozvědka ohlásila, že taktéž u mysu Tarchankut v blízkosti vesnice Olenivka zasáhla dronem cenný ruský systém protiraketové obrany S-400. Výbuch podle Kyjeva zničil samotné zařízení a zasáhl i personál, který ho obsluhoval.

Ukrajinských úderů daleko za frontovou linií v posledních týdnech přibývá, ať už jde o dronové útoky přímo na Moskvu nebo nedávné zničení strategického bombardéru Tu-22.

Reklama

Doporučované