Hlavní obsah

Úlovek, jaký se nevidí. Celníci zadrželi Malajce s 200 kg úhořů

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Ilustrační foto.

Reklama

Belgičtí celníci zadrželi šestici pašeráků zvířat. V kufrech měli 200 kilogramů úhořích plůdků, za které mohli v jihovýchodní Asii inkasovat skoro 10 milionů korun.

Článek

Na letišti v Bruselu v pátek zadrželi šest občanů Malajsie, kteří se snažili z Belgie propašovat 200 kilogramů úhořů, respektive malých úhořích plůdků. Na černém trhu v Malajsii by za ně dostali asi 400 tisíc eur (zhruba 9,6 milionu Kč). Informoval o tom server The Brussels Times. Úhoř je na seznamu ohrožených druhů a z Evropské unie se do třetích zemí nesmí vyvážet, napsala agentura EFE.

Muži vzbudili podezření při kontrole na letišti, protože měli 18 stejných kufrů a skener odhalil, že mají i stejný obsah. Když celníci jeden z nich otevřeli, našli tam plastové sáčky s vodou s malinkými úhoři, jimž se říká francouzsky monté nebo také sklenění úhoři, protože jsem průhlední jako sklo.

Podle belgických médií chtěli muži úhoře propašovat přes Katar a Vietnam do Malajsie. Teď skončili ve vazbě a ve čtvrtek stanou před soudcem. Hrozí jim až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Doporučované