Hlavní obsah

V rozbouřeném Černém moři se potopila turecká loď. Pohřešuje se 11 lidí

Foto: Shutterstock.com

Černé moře sužuje v posledních dnech série silných bouří.

Reklama

Při tragické námořní nehodě u tureckého pobřeží Černého moře se v neděli potopila nákladní loď Kafkametler plující pod tureckou vlajkou. Jeden člen posádky zahynul a 11 dalších se pohřešuje.

Článek

Turecké nákladní plavidlo Kafkametler podlehlo silným bouřím na cestě do přístavu Izmir, informovala agentura AP, podle níž loď několikrát narazila do vlnolamu a poté se potopila v rozbouřených vodách poblíž města Eregli, přibližně 200 kilometrů východně od Istanbulu.

K nehodě došlo podle místních médií uprostřed série silných bouří, které v posledních dnech bičují severozápadní Turecko a které způsobily, že pátrací a záchranné akce nemohly začít okamžitě poté, co se úřady o nehodě lodi Kafkametler dozvěděly.

Bouře v Turecku působí rozsáhlé škody. Jiná nákladní loď, Pallada, plující pod kamerunskou vlajkou, se rozlomila na dvě části poté, co u Eregli najela na mělčinu. Všech 13 členů posádky se naštěstí podařilo bezpečně zachránit.

S problémy se ale potýkají i na pobřeží. Ministr spravedlnosti Yilmaz Tunc podle AP uvedl, že do věznice ve městě Eregli se dostala voda a že „kvůli stoupající hladině vody byli vězni převezeni do okolních zařízení“.

Bouře si vyžádaly další oběti na jihovýchodě Turecka, kde v provinciích Diyarbakir a Batman přišli o život čtyři lidé. Mezi oběťmi byla matka a její dvě děti, přičemž jedno dítě se stále pohřešuje. Přibližně 50 lidí dosud utrpělo při záplavách nějakou formu zranění, informovala agentura AP.

Reklama

Doporučované