Hlavní obsah

V ukrajinském Ňju-Jorku zemřeli při ruském útoku dva lidé, jeden je zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Telegram/Vadym Filaškin

Doněckou oblast zasáhly čtyři nálety (fotografie je z raketového útoku na Pokrovsk v Doněcké oblasti z 6. ledna 2024).

Reklama

Obec Ňju-Jork v ukrajinské Doněcké oblasti zasáhly ve čtvrtek večer čtyři nálety z ruské strany. Podrobnější následky útoku se dále zjišťují.

Článek

Ve čtvrtek zemřeli dva lidé při ruském útoku na obec Ňju-Jork (psáno také latinkou New York) v ukrajinské Doněcké oblasti, informoval gubernátor Vadym Filaškin na internetových stránkách regionální správy. Jeden člověk utrpěl zranění. Ňju-Jork se nachází v bezprostřední blízkosti frontové linie.

„Městečko dnes večer zasáhly čtyři nálety. Jsou informace o dvou mrtvých a jednom zraněném,“ uvedl Filaškin. Dodal, že poškozen byl také větší počet domů a že přesné následky útoku se dále zjišťují. „Celá Doněcká oblast je nebezpečná pro život a obzvláště se to týká měst a městeček u frontové linie,“ řekl také Filaškin. Vyzval lidi, aby se z míst ohrožených kvůli bojům evakuovali.

Ňju-Jork leží asi 40 kilometrů na jih od Bachmutu, o který ukrajinské a ruské jednotky měsíce sváděly krvavé boje a který loni na jaře Rusové ovládli. Městečko bylo jako Ňju-Jork zmiňováno už na mapě z 60. let 19. století, v 50. letech minulého století bylo přejmenováno na Novhorodske a ke svému původnímu názvu se vrátilo teprve před několika lety.

Reklama

Doporučované