Hlavní obsah

Video: Auto Tesla se zřítilo do fjordu. Na pomoc připlula sauna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: V Oslu sjela tesla do vody.Video: SWNS, AP

 

Reklama

Kvůli omylu řidiče spadl vůz do ledové vody. Dvojici v autě se nic nestalo a po záchraně se prý zahřáli v sauně, která je připlula zachránit.

Článek

Elektrický automobil Tesla se v Oslu i s pasažéry zřítil do fjordu. Auto spadlo do vody v důsledku chyby řidiče. Myslel si, že je vůz v parkovacím režimu, a sešlápl pedál plynu.

Internetový portál Verdens Gang (VG) zveřejnil video, na kterém na střechu auta plovoucího ve vodě z kabiny vylézá člověk. K potápějícímu se vozu se mezitím blížila plovoucí sauna.

Kapitán člunu Nicholay Nordahl řekl serveru VG, že motoristé se po nehodě v sauně ohřáli.

„Auto bylo pod vodou, než k nim přijela sauna, museli plavat. Voda je neuvěřitelně studená, ledová. Myslím si, že by v té vodě nevydrželi déle než pět minut, zvlášť když byli oblečení. Bylo velké štěstí, že ta plovoucí sauna byla poblíž,“ cituje jednoho ze svědků agentura AP.

Podle policie byli v elektromobilu dva lidé a žádnému z nich se nic nestalo. Vozidlo nakonec z fjordu vytáhl vyprošťovací vůz.

Agentura AFP píše, že ve fjordu v norské metropoli je několik plovoucích saun. Některé jsou mobilní a vybavené motorem.

Reklama

Související témata:

Doporučované