Hlavní obsah

Video: Legenda z Jamajky se nezapře, na školních závodech smazala další rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Sprinterská legenda Shelly-Ann Fraserová-Pryceová si zaběhla závod na sportovním dni školy svého syna.Video: instagram/realshellyannfp, instagram/_ammago_

 

Reklama

Jamajská sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová, známá pod přezdívkou „kapesní raketa“ a v posledních letech také „máma raketa“, rozšířila svou obrovskou sbírku medailí.

Článek

Třetí nejrychlejší žena všech dob a několikanásobná zlatá medailistka z olympijských her a mistrovství světa Shelly-Ann Fraserová-Pryceová se na Jamajce zapojila do sportovního dne na škole svého pětiletého syna Zyona.

V závodě určeném pro rodiče malých školáků se nešetřila. Své soupeře jednoduše smazala.

Video, na kterém se šestatřicetiletá sprinterka prožene po neupravené travnaté trati a kdesi v dáli se marně snaží jejímu tempu stačit další dospělí, se stalo virálním, odvysílala jej i americká CNN.

Podle historických tabulek je jasné, že rodiče neměli šanci. V současné době soupeří Shelly-Ann s krajankou Elaine Thompsonovou-Herahovou o překonání světového rekordu Američanky Florence Griffithové-Joynerové na 100 metrů a dosažení titulu vůbec nejrychlejší ženy všech dob.

Pilně se připravuje na olympiádu v Paříži. Na OH v Pekingu v roce 2008 a Londýně v roce 2012 vybojovala zlato na 100 m a ve stejné disciplíně pět světových titulů.

Kvůli její výšce – měří pouhých 152 centimetrů – se jí přezdívalo „kapesní raketa“, nyní se jí říká „máma raketa“, přibližuje deník The Guardian atletku, která co do počtu titulů překonala i další legendu jamajského sprintu Usaina Bolta.

Zatímco Bolt však už odešel do sprinterského důchodu, Shelly-Ann se v červenci 2022 stala nejstarší sprinterkou, která kdy vyhrála světový šampionát; tehdy ve svých 35 letech zvítězila na mistrovství světa v Eugene v Oregonu.

Mohlo by vás zajímat

Tadej Pogačar v ikonickém závodě Kolem Flander ukázal, že je nejvšestrannějším cyklistou současnosti. Je schopen vyhrát největší etapový závod Tour de France i velké monumentální klasiky.

Závodnice je známá i svými pestrobarevnými parukami, které při závodech nosí. Na zmiňovaném šampionátu v Eugene v rozběhu na 200 metrů jí jedna z paruk způsobila menší komplikace. V polovině trati jí totiž začala padat a ona si ji musela upravit, což ji zdrželo. Do finále se nakonec z druhého místa kvalifikovala, aby pak samotné finále vyhrála.

„Předtím jsem si paruky nechávala nasazovat kadeřníky. Tuhle jsem si dávala sama,“ komentovala se svým typickým širokým úsměvem, kde se stala chyba.

Reklama

Doporučované