Hlavní obsah

Video: Vojenské letadlo v moři. Na Havaji sjel stroj z přistávací dráhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Hlídkový letoun P-8A přejel přistávací dráhu a skončil v moři. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.Video: AP

 

Reklama

Hlídkový letoun amerického vojenského námořnictva P-8A přejel přistávací dráhu a skončil v mořském zálivu na Havaji.

Článek

Incident se přihodil na základně Kaneohe Bay, oznámila to agentura AP s odvoláním na mluvčího americké námořní pěchoty. Letoun před přistáním prováděl rutinní výcvik pro námořní hlídkování a průzkum, dodal mluvčí pro server The War Zone.

Přivolaní záchranáři se na místě od vojáků dozvěděli, že všech devět lidí na palubě stroje se bezpečně dostalo na břeh a nikdo nebyl zraněn, dodala AP s odvoláním na mluvčí pohotovosti v Honolulu Shayne Enrightovou.

Mluvčí námořní pěchoty Orlando Perez neposkytl další informace. Základna se nachází asi 16 kilometrů od Honolulu na ostrově Oahu.

Letouny P-8A se používají pro hlídkování, protiponorkový boj a k získávání zpravodajských informací cestou elektronického průzkumu.

Počátkem tohoto roku byl P-8A operující nad Jihočínským mořem s posádkou CNN na palubě zachycen čínským stíhacím letounem, který se přiblížil na 150 metrů od amerického stroje.

Mohlo by vás zajímat

Spojené státy považují incidenty mezi americkými a čínskými letadly za další z řady důkazů, jak se Peking snaží rozšířit svůj vliv v Jihočínském a Východočínském moři.

Reklama

Související témata:

Doporučované