Hlavní obsah

Video: Vteřiny před nehodou. Průmyslové kamery zachytily incident u Niagary

Bez komentáře: Na mostě Rainbow Bridge spojujícím Spojené státy a Kanadu došlo k nehodě.Video: AP

 

Reklama

Na mostě Rainbow Bridge spojujícím Spojené státy a Kanadu došlo ve středu k nehodě. Dva lidé zahynuli při havárii a explozi vozidla na kontrolním stanovišti u Niagarských vodopádů.

Článek

Americké úřady nejprve incident vyšetřovaly jako terorismus. Později newyorská guvernérka Kathy Hochulová uvedla, že nic nenasvědčuje tomu, že by se skutečně o teroristický útok jednalo, píše agentura AP.

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) v Buffalu pozdě večer uvedl, že vyšetřování ukončil. „Po prohledání místa činu nebylo nalezeno žádné výbušné zařízení a nebyla zjištěna žádná spojitost s terorismem,“ uvedla služba v prohlášení s tím, že případ byl předán místní policii jako dopravní nehoda.

Jak je vidět v úvodním videu z bezpečnostních kamer, vozidlo se řítilo z americké strany vysokou rychlostí a následně havarovalo. Na záběrech místní televize WKBW je vidět zničené stanoviště přechodu. Rozsah exploze je viditelný na fotografiích na síti X.

Rainbow Bridge je jedním ze čtyř mostů, které spojují stát New York s kanadským Ontariem. Všechny čtyři byly v reakci na výbuch na Rainbow Bridge dočasně uzavřeny.

Reklama

Doporučované