Hlavní obsah

Dva mrtví po výbuchu na Duhovém mostě. Podle FBI o terorismus nešlo

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Dva životy si vyžádala exploze na mostě Rainbow Bridge mezi USA a Kanadou. Původní hypotéza, že šlo o teroristický útok, se podle FBI nepotvrdila. Zdroje agentury Reuters tvrdí, že výbuch byl výsledkem „nezodpovědného řízení“.

Článek

Aktualizovali jsme o předběžné závěry vyšetřování FBI.

Dva lidé ve středu odpoledne zahynuli při explozi vozidla na mostě Rainbow Bridge spojujícím Spojené státy a Kanadu, příslušník pohraniční stráže utrpěl zranění, píše agentura Reuters. Na záběrech místní televize WKBW je vidět jedno ze stanovišť přechodu zničené. Rozsah exploze je viditelný na fotografiích na síti X.

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) incident původně vyšetřoval jako pokus o teroristický útok, nakonec podle CNN ale zvláštní agent FBI Matthew Miraglia na tiskové konferenci uvedl, že v souvislosti se středečním výbuchem neexistují náznaky, že by mělo jít o teroristický čin.

Stanice Fox News s odvoláním na „vysoce postavený policejní zdroj“ informovala, že dotyčné vozidlo bylo na cestě z USA směrem do Kanady. Oba mrtví jsou podle stanice lidé, kteří byli ve vozidle. Stanice uvedla, že se „podle všeho snažili zasáhnout budovu americké Celní a pohraniční stráže (CBP)“. Kanadský ministr pro veřejnou bezpečnost Dominic LeBlanc podle Reuters řekl, že je „příliš brzy na to soudit, zda šlo o úmyslný čin“.

Nejmenované zdroje obeznámené s vyšetřováním nicméně posléze sdělily agentuře Reuters, že výbuch byl podle předběžných závěrů následkem nezodpovědného řízení. „Šel jsem po mostě se svou ženou, když jsme viděli řítit se auto, mohlo jet přes 100 mil za hodinu (přes 160 km/h), když se před ním objevilo další vozidlo. On kolem něj zakličkoval a narazil do plotu. Auto nejdřív začalo hořet a pak explodovalo,“ popsal místní televizní stanici WGRZ svědek Mike Guenther.

Rainbow Bridge je jedním ze čtyř mostů, které spojují stát New York s kanadským Ontariem. Podle místní správy mostů kvůli výbuchu na Rainbow Bridge zavřeli všechny čtyři.

Reklama

Doporučované