Hlavní obsah

Video z dronu ukazuje zničené ruské tanky na předměstí Kyjeva

Bez komentáře: Zničené ruské tanky.Video: AP

 

Reklama

Ukrajinské ozbrojené síly uvedly, že na předměstí Kyjeva zničily konvoj ruských tanků. Na záběrech je vidět zhruba osm vyhořelých ruských tanků s nápisem „V“ a další zničená vojenská technika.

Článek

Podle ukrajinské jednotky, která zničený konvoj obhlížela „dostaly ruské tanky, co si zasloužily,“ cituje agentura AP.

Rusko v úterý uvedlo, že jeho armáda omezí operace v oblasti Kyjeva a Černihiva. Ukrajinské vedení i jeho západní spojenci se ale obávají, že cílem Moskvy může být rozhodující ofenziva na východě Ukrajiny.

Agentura AP oslovila na jednom kontrolním stanovišti u Kyjeva tamní vojáky a důstojníky, zda si myslí, že se Rusové stahují. Řekli, že nevěří, že by se ruské síly vzdaly hlavního města.

Zpravodajská služba britského ministerstva obrany v pátek ve své pravidelné zprávě o vývoji na Ukrajině informovala, že ukrajinské jednotky získaly zpět vesnice Sloboda a Lukašivka ležící jižně od Černihiva a že jsou rozmístěné na jedné z hlavních zásobovacích cest mezi tímto městem a Kyjevem.

Generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg ve čtvrtek řekl, že NATO očekává další ruské útoky na Ukrajině a že se ruské jednotky v těchto dnech pouze přeskupují.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované