Hlavní obsah

Voják na Ukrajině zastřelil čtyři kolegy a jednu ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

aktualizováno •

Incident se stal v areálu podniku na výrobu raketové a kosmické techniky v Dnipru. Pachatelův motiv je zatím neznámý.

Článek

Příslušník Národní gardy Ukrajiny zastřelil v noci ze středy na čtvrtek v podniku na výrobu raketové a kosmické techniky ve střední části Ukrajiny z dosud neznámých pohnutek čtyři hlídkující kolegy a jednu civilistku. Pěti dalším lidem způsobil těžká zranění. Informují o tom agentury Reuters a Unian.

Incident se odehrál asi ve čtyři ráno místního času (3:00 SEČ) v areálu továrny Južmaš v Dnipru (dříve Dněpropetrovsk). 21letý Artěmij Rjabčuk začal střílet útočnou puškou AK-47 během výdeje zbraní uvnitř strážní místnosti. V tu chvíli v ní bylo 22 lidí. K dispozici měl sedm tisíc nábojů.

Dvěma lidem se podařilo utéct ven a přivolat policii i lékařskou pomoc. Pachatel z místa činu utekl. Následně byl ale dopaden v blízké vesnici. Ukrajinský ministr vnitra Denys Monastyrskyj uvedl, že incident vyšetří speciální komise, informuje britská BBC.

Náměstek ministra vnitra Anton Geraščenko řekl, že vyšetřování se bude soustředit na zjištění motivu pachatele. „Především prověříme, jestli voják ve svém týmu čelil nějakému psychologickému tlaku,“ uvedl Geraščenko. Vyšetřovatelé se také zaměří na okolnosti lékařského vyšetření, které vojákovi umožnilo získat přístup ke zbraním.

Žena, která je mezi oběťmi, byla možná zaměstnankyní podniku. Ranění jsou v nemocnici ve vážném stavu. Nejméně dva mají zranění břicha. Jedním z nich je také 22letá vojačka, která ztratila tři litry krve. Další člověk byl raněn do hrudníku. O jejich životy bojují nyní lékaři, napsala agentura Unian.

Reklama

Související témata:

Doporučované