Hlavní obsah

Weinstein skončil po zrušení verdiktu v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: lev radin, Shutterstock.com

Někdejší filmový producent Harvey Weinstein.

Reklama

Bývalý filmový producent Harvey Weinstein byl v pátek hospitalizován kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Arthur Aidala, právník Harveyho Weinsteina, pro BBC v sobotu uvedl, že jeho klient byl v pátek převezen do nemocnice na Manhattanu kvůli zhoršujícímu se zdravotnímu stavu. „Zdá se, že potřebuje velkou pomoc, a to i po fyzické stránce. Má spoustu problémů,“ řekl Aidala agentuře AP.

Později uvedl, že Weinstein byl převezen do nemocnice, protože potřeboval „okamžitou lékařskou pomoc“. „Harveymu se provádí nesčetné množství testů a zůstal na pozorování,“ dodal.

Weinsteinovi ve čtvrtek zrušil odvolávací soud verdikt z roku 2020, který ho odsoudil za trestný čin znásilnění a sexuální napadení. Odvolávací soud rovněž nařizuje zahájit nový proces s odůvodněním, že se Weinsteinovi nedostalo spravedlivého procesu, protože žalobci předvolali svědky, jejichž obvinění nebyla součástí obvinění proti němu.

Na svobodu však propuštěn nebude, protože stále platí rozsudek z loňského roku z Los Angeles, kde byl Weinstein odsouzen za znásilnění a sexuální napadení k šestnácti letům vězení. Zatím zůstává ve vazbě v nemocnici Bellevue.

Aidala se má s Weinsteinem setkat v pondělí před jeho středečním soudním jednáním, uvedla agentura Associated Press.

Weinsteinovi právníci již dříve uvedli, že někdejší filmový producent měl řadu zdravotních problémů, včetně cukrovky, spánkové apnoe a problémů se srdcem.

Reklama

Doporučované