Hlavní obsah

Tak vypadaly boje o druhé největší ukrajinské město

Záběry z bojů o Charkov.Video: AP

 

Reklama

Ukrajinské síly opět plně kontrolují Charkov, oznámila místní samospráva. Do města dnes ráno pronikla kolona ruských vozidel, její částečné zničení oznámily úřady již dříve.

Článek

„Kontrola nad Charkovem je plně v našich rukou. Ozbrojené síly, policie a domobrana pracují na úplném vyčištění města od nepřátel,“ citovala agentura Unian vyjádření gubernátora Oleha Sinehubova, který stojí v čele místní státní správy.

Ruská jednotka, které se do města podařilo proniknout, nebyla početná. Místní úřady vybízely obyvatele, aby dali vědět, kde se nacházejí zbývající ruští vojáci, aby také mohli být zneškodněni, uvedl list Ukrajinska pravda.

O průniku ruských sil do druhého největšího ukrajinského města ráno na sociálních sítích informoval poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Heraščenko, kterého citovala agentura Reuters. Podle ukrajinské agentury Unian se ve městě odehrávaly tvrdé pouliční boje.

Regionální guvernér na Twitteru uvedl, že ukrajinské síly v Charkově bojují proti ruským vojákům. „Lehká vojenská vozidla ruského nepřítele pronikla do Charkova, včetně centra města,“ oznámil Sinehubov na Twitteru.

„Ukrajinské ozbrojené síly nepřítele ničí. Žádáme civilisty, aby nevycházeli ven,“ doplnil gubernátor.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované