Hlavní obsah

Zával nelegálního zlatého dolu ve Venezuele si vyžádal nejméně 14 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Kakteen, Shutterstock.com

K závalu došlo poblíž města La Paragua. Ilustrační fotografie.

Reklama

Ve Venezuele došlo k závalu nelegálního zlatého dolu. Situace si vyžádala minimálně 14 mrtvých, více než 10 lidí je zraněných. Záchranné práce na místě pokračují, v dole mohou být ještě další osoby.

Článek

Zával nelegálního zlatého dolu v centrální Venezuele si v úterý vyžádal nejméně 14 mrtvých a 11 zraněných. S odvoláním na středeční vyjádření venezuelských úřadů o tom dnes informuje agentura AP, podle níž mohou být další lidé v dole stále uvězněni.

„Pokračujeme v záchranných pracích,“ nechal se slyšet guvernér státu Bolívar Ángel Marcano, jenž také informoval o 14 tělech, která se zatím podařilo dostat z dolu známého jako Bulla Loca, jenž leží u města La Paragua.

Starosta hlavního města provincie Ciudad Bolívar Yorgi Arciniega ještě v úterý novinářům řekl, že plánuje na místo vyslat „nějakých 30 rakví“, což ukazovalo na to, že úřady počítají s nárůstem počtu mrtvých.

Podle jedenasedmdesátiletého horníka Carlose Marcana, který neštěstí přežil, je na místě zoufalá situace. „Někteří z nás to zvládli. Je tu pár zraněných, ale stále je tu řada mrtvých, které se nepodařilo zachránit a jsou tam pohřbeni.“

Reklama

Doporučované