Hlavní obsah

Zemřel herec Lance Reddick

Foto: Profimedia.cz

Snímek ze seriálu The Wire, v němž se Reddick proslavil.

Reklama

Reddick byl známý díky rolím v seriálech The Wire, Lost nebo Fringe. Zemřel náhle v pátek ráno „z přirozených příčin“. Bylo mu teprve 60 let.

Článek

Herec Lance Reddick, známý díky roli Cedrica Danielse v seriálu The Wire a díky účasti na filmu John Wick, zemřel. Bylo mu 60 let. „Lance nám bude velmi chybět,“ řekla právní zástupkyně Mii Hansenová.

Jako teenager vyrůstající v Baltimoru se podle CNN chtěl stát hudebníkem, jak jednou řekl deníku The Guardian. Herectví se věnoval jako prostředku k obživě své mladé rodiny a v naději, že položí základy pro hudební kariéru.

Začal získávat role v regionálních divadlech a ve 29 letech se přihlásil - a byl přijat - na Yaleovu univerzitu ke studiu herectví, které nakonec dokončil.

Záhy se v New Yorku zúčastnil konkurzu u tvůrce seriálu The Wire Davida Simona. Roli tehdy nezískal, ale se Simonem se seznámil a ten ho nakonec o dva roky později obsadil do role policisty Cedrice Danielse, která Reddickovi vynesla slávu.

„Myslel jsem si, že to bude hit, ale nepředpokládal jsem, že to bude trvat tak dlouho, než se to uchytí, nebo že se z toho stane takový fenomén,“ řekl Reddick webu The Guardian o seriálu The Wire.

Kolega ze seriálu Wire Wendall Pierce vzpomínal na Reddicka jako na „muže s velkou silou a grácií“. „Byl stejně talentovaný hudebník jako herec.Nepředstavitelné utrpení pro jeho osobní rodinu a blízké. Hodně štěstí, můj příteli. Zanechal jsi zde svou stopu,“ napsal Pierce.

Reddick si po seriálu The Wire připsal na své konto řadu dalších titulů, nezapomenutelnou roli v seriálu Lost a pravidelné role ve sci-fi seriálu stanice Fox Fringe nebo také ve verzi seriálu Resident Evil společnosti Netflix.

Reklama

Související témata:

Doporučované