Hlavní obsah

Zanedbala lékařka svou práci? Syn pátrá, proč zemřela jeho matka

Záhady Josefa Klímy: Zanedbala lékařka svou práci? Bývalý kriminalista pátrá po tom, proč zemřela jeho matka.Video: Josef Klíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý kriminalista František Havlovič se už dva roky snaží přijít na to, zda se nedostatečná péče lékařů nepodepsala na smrti jeho devětasedmdesátileté matky.

Článek

Ta navštívila praktickou lékařku s potížemi, které zjevně signalizovaly mozkovou příhodu. Lékařka ji ale poslala domů. Následujícího dne přepravila sanitka maminku do nemocnice, kde se její stav postupně zhoršoval, a nakonec zemřela právě na tuto diagnózu.

Její syn podal trestní oznámení na lékařku, ale ani policie, ani další instituce, na které se obrátil, nedospěly k závěrům, jež by vinu lékařky dokazovaly. Marně se snaží najít odborníka, který by vypracoval revizní posudek, naráží však jen na zeď mlčení.

Policie podle něj ani dostatečně neprošetřila, zda jeho matku ošetřovala lékařka, jež vystavila zprávu, nebo její dcera, která se s ní o ordinaci v té době dělila a jež – alespoň podle vyjádření matky – pacientku vyšetřovala. Jaké další okolnosti jeho teorii potvrzují? A není jeho usilovná snaha najít viníka jen důsledkem bolesti nad ztrátou nejbližší osoby? Podívejte se na reportáž, která je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované