Hlavní obsah

Zdrogovaný muž ujížděl v autě policii, zastavila jej až namířená zbraň. Vše natočila kamera

Policie zveřejnila záběry z dramatické honičky s mužem, který ujížděl v autě.Video: Policie

 

Reklama

Muže policie obvinila z trestných činů násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za to mu nyní hrozí až šestileté vězení.

Článek

Soud mu zakázal řídit, přesto třiadvacetiletý muž usedl za volant – a když jej v pondělí 14. ledna chtěla zlínská policejní hlídka namátkou kontrolovat, začal ujíždět.

Při dramatické honičce muž několikrát překročil povolenou rychlost a snažil se dokonce vytlačit policejní auto ze silnice. „Několikrát prudce strhl řízení vlevo a lehce přitom narazil do služebního vozidla. Hlídka se i přesto dostala před něj,” uvedla zlínská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Muž nakonec strhl řízení vpravo a vjel do pole, kde ho hlídka s pomocí namířené střelné zbraně přinutila zastavit.

„Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní. Zato test na drogy byl pozitivní, odhalil užití návykové látky amfetaminu. Při prohlídce vozidla hlídka nalezla plynovou pistoli, několik injekčních stříkaček a bílou krystalickou látku, která bude podrobena expertize,“ dodala mluvčí.

Hříšníka už stihla policie obvinit z trestných činů násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za to mu nyní hrozí až šestileté vězení.

Reklama

Související témata:

Doporučované