Hlavní obsah

Ze zooparku kousek od Prahy utekla puma. Policie radí, aby lidé nevycházeli ven

Reportáž o uprchlé pumě.Video: Rudolf Požár, Seznam Zprávy

 

Reklama

Policisté hledají dvouletou pumu, která ve čtvrtek utekla ze soukromého zooparku v obci Zvole na jižní hranici Prahy.

Článek

„Z kontaktní zoo utekla puma. Byla viděna v oblasti ulice U Lesa, utekla před projíždějícím autem do lesa. Jedná se o dospělého jedince. O situaci je informována Policie ČR. Situace je vážná, o možné agresivitě zvířete nemáme informace. Nezdržujte se na volných prostranstvích v okolí zoo a v navazujícím lese," zní varování na webu obce.

Mluvčí středočeské policie Michaela Nováková potvrdila, že dvě až tři policejní jednotky spolu s majitelem zvířete hledají pumu v okolí obce. „Podle informací od majitele je to dvouletý plachý a neagresivní samec,” uvedla Nováková.

Přesto ale policie, stejně jako starosta, radí lidem nevycházet z domu, pokud nemusí. „Pokud někdo zvíře spatří, měl by zavolat na linku 158. Naopak by se nikdo ke zvířeti neměl přibližovat,” dodala Nováková.

Starosta Zvole má za to, že příčinou je nezodpovědnost majitele malé zoo. „Tu pumu chytá zřejmě jen majitel, nepovolal ani žádnou odchytovou službu. Nevím, jestli si pozval nějaké známé. Ale na otázku Policie ČR odpověděl, že je sám odchytová služba,” říká starosta Zvole Miroslav Stoklasa a dodává, že z jeho pohledu jde o nezodpovědného člověka. Problémy podle něj potom dopadají na obecní úřad.

Oslovení sousedé příliš obavy neměli. S dětmi se procházeli do místního květinářství. „Je to jednou za čas. Myslím, že větší riziko máte na silnici,” řekla Seznamu obyvatelka Zvole.

Další obyvatelka by ale chtěla, aby tento soukromý zoopark raději zavřeli.

Reklama

Doporučované