Hlavní obsah

„Zelená bohyně“ za dva miliony dolarů. Na prodej je legendární kabriolet Liz Taylorové

Takhle vypadá legendární „Zelená bohyně“ hollywoodské hvězdy Elizabeth Taylorové.Video: Karolína Štuková, Reuters

 

Reklama

Guernseyova aukční síň v New Yorku už 6. srpna prodá auto známé jako „Zelená bohyně”. Jak už název napovídá, auto rozhodně není jedním z mnoha. Jedná se o kabriolet Rolls-Royce Silver Cloud II z roku 1964, který patřil hollywoodské legendě Elizabeth Taylorové.

Článek

„Zelenou bohyni” dostala od svého tehdejšího manžela, popového zpěváka Eddieho Fishera.

Podle aukčního domu je vůz jedním z přibližně dvaceti vozů s přímou převodovkou typu Cloud Cloud II, které kdy byly postaveny. Říká se, že Taylorová vybrala barvu tak, aby odpovídala jejím oblíbeným zeleným šatům.

Nyní vůz patří prodejci Karlu Kardelovi z Piemontu v Kalifornii. Ten jej pořídil od Taylorové na konci 70. let, více než deset let poté, co se s Fisherem rozvedli.

Aukční dům v New Yorku, který se prodejem zabývá, očekává, že ačkoliv hodnota auta je stanovena mezi 600 až 700 tisíci dolary, jeho cena zřejmě půjde na 1 až 2 miliony.

Automobil z roku 1964 má nadstandardní vybavení. Má elektrická okna, palubní desku z exotického karpatského jilmového dřeva nebo 6,2litrový motor V-8.

Tento Silver Cloud II má ale také něco, co žádný jiný Rolls-Royce na světě nemá. Na dveřích automobilu je vymalované srdce s iniciály E a E jako Elizabeth a Eddie.

V aukci jsou také šaty Versace a kabelka, kterou kdysi vlastnila Taylorová, a Ferrari 330 GT z roku 1964.

Reklama

Související témata:
Elizabeth Taylor

Doporučované