Hlavní obsah

Železný muž Lobotka ve Vigu bojuje o sestavu. Naskočí slovenský dříč do televizního utkání proti Barceloně?

Stanislav Lobotka odehrál v loňském ročníku La Ligy všechny zápasy.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Sobotní zápas mezi Barcelonou a Celtou Vigo, který bude živě vysílat Televize Seznam, nebude pouze o Messim a Barceloně. Celta je jedním z nejofenzivnějších týmů La Ligy a odborníky je považován za černého koně celé soutěže. V jejím středu navíc podává spolehlivé výkony slovenský reprezentant Stanislav Lobotka.

Článek

Studio, které bude uvozovat přenos Televize Seznam z duelu Barcelona-Vigo, startuje v sobotu v 18.15. A moderovat ho bude Jindřich Šídlo, který právě se Stanislavem Lobotkou před nedávnem pořídil původní rozhovor. Pustit si ho můžete ve videu nad tímto textem.

Trenčín, Ajax, Nordsjælland, Celta Vigo. Taková je prozatímní cesta Stanislava Lobotky kariérou profesionálního fotbalisty. A nechybělo mnoho a na seznamu jeho klubových destinací mohla přibýt další prestižní zastávka. O Lobotku se po první sezoně ve Vigu zajímal nejeden zvučný klub, mimo jiné Inter Milán, Neapol, Arsenal nebo PSG. Na slovenského středopolaře ale nakonec nepřišla adekvátní nabídka, a tak zůstal ve španělské Galicii i pro tuto sezonu. „Rozhodně toho nelituji, jsem tu maximálně spokojený. Celta je rodinný klub se skvělými hráči a já jsem moc rád, že jsem tady mohl zůstat,“ říká Lobotka.

Podle serveru transfermarkt.com je Stanislav Lobotka třetím nejhodnotnějším slovenským fotbalistou, větší cenu mají momentálně pouze Milan Škriniar a Marek Hamšík. A není divu. Lobotka byl v loňské sezoně jediným hráčem Celty Vigo, který zasáhl do všech 38 ligových utkání v ročníku. Hned ve 34 případech to navíc bylo v základní sestavě Celestes. A ačkoli do dnešního dne ani jednou neskóroval, jeho práce ve středu pole je nenahraditelná, čehož si jsou ve Vigu moc dobře vědomi. Lobotku zdobí zejména vysoká úspěšnost přihrávek, nevyčerpatelný fyzický fond a poctivost.

Takto Lobotka pobavil fanoušky při svém prvním rozhovoru v Ajaxu Amsterdam:

Týmově to ale v loňské sezoně žádná sláva nebyla, Celta zůstala za očekáváním a ročník dokončila na 13. místě. Po šestnácti kolech letošního ročníku jsou Galicijci devátí se čtyřbodovou ztrátou na evropské poháry. „Nevím, co by se muselo stát, aby La Ligu nevyhrála Barcelona nebo Real Madrid. Asi by se museli všichni jejich klíčoví hráči zranit a sezonu by odehráli s béčkem. Ale mají takovou kvalitu, že by to možná ani tak nestačilo. Ještě bych doplnil Atlético Madrid a letos se k nim dotahuje také Sevilla, takže se určitě bude rozhodovat mezi nimi,“ míní Stanislav Lobotka.

Letošní sezonu začal Stanislav Lobotka stejně jako skončil tu loňskou, tedy v základní sestavě. Na začátku listopadu se ale v utkání proti Realu Sociedad zranil a celý měsíc promarodil. Během nucené pauzy navíc vedení Celty odvolalo argentinského trenéra Mohameda, který na slovenského reprezentanta sázel. Na jeho místo nastoupil Portugalec Miguel Cardoso a zdá se, že pod jeho vedením bude Lobotkova situace o poznání těžší. Proti San Sebastianu a Leganés zůstal pouze na lavičce, v utkání na půdě Villarrealu dokonce nebyl v sestavě vůbec.

Slovenského reprezentanta tak nyní čeká nejspíše boj o důvěru nového kouče Celestes. I bez Lobotky v sestavě však zůstávají cíle Celty Vigo do zbytku ročníku jasné. „Celtu vidím kolem šestého, sedmého místa. Naším cílem je dostat se do evropských pohárů a je nám prakticky jedno, z jakého místa se tam dostaneme,“ dodává Lobotka.

Zda nastoupí proti Barceloně a jak se mu případně v utkání povede, můžete sami sledovat v přímém přenosu Televize Seznam v sobotu 22. prosince. A to zcela zdarma. Studio začíná v 18.15.

Reklama

Související témata:

Doporučované