Hlavní obsah

Zeman je v dobrém zdravotním stavu, další prezidentské období zvládne, oznámil Hrad

Miloš Zeman je v dobrém zdravotním stavuVideo: AP

 

Reklama

Prezident České republiky Miloš Zeman na jaře znepokojil své voliče. Působil unaveně, na státnické návštěvě nebezpečně klopýtal. Podle Hradu je ale jeho zdravotní stav na jedničku.

Článek

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana je podle komplexního vyšetření, které absolvoval v závěru července v Nemocnici Na Homolce, velmi dobrý. Ve společné tiskové zprávě to uvedli mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček a šéf lékařského konzilia hlavy státu Martin Holcát. Zemana podle vyšetření trápí jen neuropatie dolních končetin, kterou trpí dlouhodobě.

Ovčáček během tohoto týdne na sociálních sítích vyvracel informace, že Zeman podstoupil operaci nohy. Uvedl, že se ho na zákrok ptali někteří novináři. „O žádné takové operaci nevím,” řekl Seznam Zprávám Holcát. Ten navíc vysvětlil i prezidentův viditelný úbytek hmotnosti: „Pan prezident dodržuje dietní režim, chodí na procházky a plave.”

Debaty o zdravotním stavu hlavy státu se rozproudily letos před prázdninami, kdy Zeman během některých akcí působil unaveně. Při květnové návštěvě Číny viditelně klopýtl při vystupování z letadla. Při společné fotografii státníků na něj ostatní politici museli čekat, než ho na místo dopravil vozík.

Zeman v červnu řekl, že svůj zdravotní stav považuje s malými výkyvy za totožný po celou dobu, co je na Pražském hradě. „V mém případě je jediný problém to, že špatně chodím, což je sice nemilé, ale už jsem jednou říkal, že politika se nedělá nohama, ale mozkem," řekl novinářům během návštěvy ve Vietnamu.

Reklama

Související témata:

Doporučované