Hlavní obsah

Zeman svolal na Hrad supertým. Kvůli tajemství, co tajemstvím není

Studio Seznam: Koho chtějí vyslat strany na Hrad? Co dnes řekne prezident svým nejbližším kolegům? Plus aktuální vyjádření premiéra Sobotky.

 

Reklama

Řeč má být oficiálně o tom, zda bude kandidovat na příštího prezidenta. Ale málokdo už pochybuje, jaká bude odpověď.

Článek

Svého největšího soupeře pro příští prezidentské volby už Miloš Zeman zná: zdraví. Ačkoliv podle posledních informací, které poskytl mluvčí Jiří Ovčáček, se prezidentova kondice významně zlepšila, zůstává Zemanův zdravotní stav posledním, co může zkomplikovat dlouho avizované oznámení.

Prezident již řekl, že svou případnou kandidaturu hodlá zveřejnit 10. března, ale podle informací redakce Seznam Zprávy už se prakticky rozhodl. Do druhého boje o Hrad s největší pravděpodobností půjde.

„Ne. Ne. Pan prezident oznámí své rozhodnutí až zmíněného 10. března na tiskové konferenci, jak jsem už uvedl," prohlásil v úterý na svém briefingu mluvčí Jiří Ovčáček.

Účastníky úterní porady na Hradě o prezidentově kandidatuře jsou poradce Martin Nejedlý, kancléř Vratislav Mynář, mluvčí Jiří Ovčáček, ředitel zahraničního odboru Hynek Kmoníček, ředitel analytického odboru Radek Augustin a ředitel prezidentova sekretariátu Jaroslav Hlinovský.

Ve studiu Seznamu se podívejte na nové informace o zdravotním stavu Miloše Zemana, o tom, jak se radí s nejbližšími spolupracovníky a jakým způsobem ho přesvědčují, aby do boje o Hrad šel znovu. Stran zastoupených ve Sněmovně jsme se ptali, jaké kandidáty připravují ony. A stejnou otázku dostal také premiér Bohuslav Sobotka, jehož ČSSD začne svůj volební sjezd přesně v den, kdy Miloš Zeman ohlásí, zda do prezidentské volby půjde.

Reklama

Doporučované