Hlavní obsah

Zemanovi se podepsalo 59 263 lidí. Prezidentova žena Ivana hlásí: splněno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Ivana Zemanová oznamuje výsledek sběru podpisů pro prezidenta Miloše Zemana.

 

Reklama

Petiční tým má dost hlasů pro Zemanovu opětovnou kandidaturu na prezidenta. Sbírání podpisů bude dál pokračovat.

Článek

Po téměř čtyřech měsících od oficiálního zahájení petiční akce s názvem Zeman znovu 2018 oznámila první dáma republiky, že její manžel získal více než 50 tisíc podpisů, aby mohl znovu příští rok v lednu kandidovat na prezidenta.

Podpis Ivany Zemanové jako vedoucí petičního týmu byl 24. dubna jako první na petičním archu na podporu nynějšího prezidenta.

Podle první dámy bude sbírání podpisů pro kandidaturu jejího manžela dál pokračovat. Zemanův tým tak chce zabránit případnému vyřazení kandidáta kvůli neuznaným podpisům.

Už minulý týden předseda Strany práv občanů, jež je blízká prezidentu Zemanovi, Jan Veleba oznámil, že týmy dobrovolníků pro opětovnou kandidaturu Miloše Zemana nasbíraly stanovenou kvótu podporovatelů.

Video: Zpověď hostinského, který sbíral podpisy pro Zemana:

Vlastimil Votřel sbírá podporu pro prezidenta Miloše Zemana.

Mezi Zemanovými soupeři pro přímou volbu hlavy státu už potřebný počet podpisů získal Michal Horáček, další z kandidátů - akademik Jiří Drahoš - má nyní přes 40 tisíc podpisů.

I týmy podporovatelů dalších kandidátů počítají s tím, že je třeba získat více podpisů, než určuje zákon o přímé volbě. Je totiž pravděpodobné, že v petičních arších se objeví mnoho chyb a řada podpisů nebude při podání kandidatury uznána.

Video: Poslední exkluzivní průzkum pro Seznam o volbě prezidenta

Volební průzkum - komplet.

Reklama

Související témata:

Doporučované