Hlavní obsah

Zemanův Mynář: Lidé za Prahou mi říkají, že to dělám dobře

V pořadu Televize Seznam Sněmovní 4 jsme zpovídali hradního kancléře.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

Co všechno říká Vratislav Mynář na kauzy, v nichž figuruje jeho jméno.

Článek

Vyšetřování korupce v Lesní správě Lány. Přímluva v Kyrgyzstánu za zakázku pro neznámou firmu Liglass. Chybějící bezpečnostní prověrka. Hradní zakázky pro sponzory SPOZ. Anebo naposledy kontakty se soudci.

Potíže hradního kancléře Vratislava Mynáře se vrší, ale o svůj post se bát nemusí – prezident Miloš Zeman za ním stojí.

Vyrazili jsme se proto někdejšího podnikatele z Osvětiman zeptat, jak si připadá, když je ve staleté historii republiky zapleten do asi nejvíce kauz ze všech kancléřů.

„Ohradil bych se proti tomu, jak vy to definujete, že jsem zapleten do nějakých kauz, já nejsem zapleten do žádných kauz. To, že kolem mojí osoby je tak velký mediální šrumec a zájem, je dáno z titulu toho, že máme velmi aktivního přímo voleného prezidenta,“ odpovídá Vratislav Mynář.

Vše bere jako útoky odpůrců prezidenta Zemana.

„Kamkoliv přijedu mimo Prahu, potkám lidi, kteří za mnou chodí a říkají: Hele, děláš to dobře, vydrž to, nedej se znechutit, nedej se novinářům, nesmíš z tama odejít, bylo by to oslabení, my ti držíme palce.“

Kancléř působí sebevědomě, svým potížím říká „mediální bubliny“, ačkoliv třeba vyšetřování veřejných zakázek v Lánech dělají elitní protikorupční detektivové pod dohledem vrchního státního zastupitelství.

„Lány jsou přesným důkazem toho, jaká je mediální bublina a jak média dokáží ovlivnit a ublížit člověku, který nic neudělal,“ odmítá odvolat obviněného šéfa lánské obory Miloše Baláka.

Nenapadlo ho někdy přece jen rezignovat? „Ten mediální tlak je obrovský a jestli jsem někdy zvažoval, že bych opustil tuhle funkci, tak jenom proto, že to má významný dopad na moji rodinu. Je to opravdu nepříjemné a na druhou stranu moje funkce padá a stojí s prezidentem Zemanem.“

Celý rozhovor s Vratislavem Mynářem o jeho potížích zde:

„Nic jsem neprovedl, stojím i padám s prezidentem Zemanem.”Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované