Hlavní obsah

Zemřel Bo. Pes, kterého znal celý svět

Foto: Pablo Martinez Monsivais, ČTK

Barack Obama s Boem v Bílém domě, snímek z roku 2012.

Reklama

Bývalý americký prezident Barack Obama a jeho choť Michelle oznámili na sociálních sítích, že se museli se svým milovaným psem rozloučit. Někdejší první pes USA trpěl rakovinou.

Článek

Vždy, když chtěla Obamova administrativa ukázat svého šéfa v uvolněném módu, černobílý Bo na fotkách nemohl chybět. Byl tak populární, že se v průběhu let objevil dokonce v několika dětských knihách.

Teď Obamovi oznámili, že dvanáctiletý Bo zemřel. A poděkovali všem, kteří ho měli – stejně jako oni - rádi. „Dnes večer se přitulte k chlupatým členům své rodiny o trochu blíž. A podrbejte je za nás na břiše,“ napsala rodina v oznámení.

Michelle Obamová zavzpomínala, že s Barackem slíbili dcerám, že po prezidentské kampani v roce 2008 si budou moci pořídit psa. A skutečně, i když se Barack Obama stal prezidentem, zakrátko do Bílého domu dorazilo štěně. Portugalský vodní pes se na prestižní adrese usadil tři měsíce po inauguraci v dubnu 2009.

Volba tohoto plemene nebyla náhodná. Starší Malia trpí alergií, přičemž srst těchto psů je (téměř) hypoalergenní.

„Po více než deset let byl Bo neustále přítomen v našich životech. Šťastný, že nás vidí, ať už jsme za sebou měli dobré dny, nebo špatné, nebo cokoli mezi tím,“ napsal Obama. „Byl přesně tím, co jsme potřebovali, a mnohem víc, než v co jsme kdy doufali. Bude nám velmi chybět.“

Obamovi mají ještě druhé psa stejného plemene, fenku Sunny si pořídili v roce 2013.

Reklama

Doporučované