Hlavní obsah

Zemřel fotbalový trenér Pešice, Ciprův parťák ze slavné slávistické sezony

Zemřel fotbalista a trenér Josef Pešice.Video: David Janeczek, Luděk Mádl

 

Reklama

Josef Pešice jako fotbalista a trenér psal historii Sparty, Slavie, Brna i Teplic.

Článek

Fotbalový svět opustil navždy Josef Pešice, bývalý hráč Sparty i Slavie a posléze úspěšný trenér.

Z mistrovského titulu se jako hráč radoval v dresu Zbrojovky Brno v roce 1978, ale mnozí fanoušci si ho budou pamatovat hlavně jako blízkého spolupracovníka Františka Cipra, se kterým tvořil trenérskou dvojici ve slavné slávistické sezoně 1995/96, kdy červenobílí získali mistrovský titul a postoupili až do semifinále Poháru UEFA.

Josef Pešice posléze stál u vzestupu teplického klubu, který v roce 1999 dovedl k ligovému stříbru a v duelech proti Borussii Dortmund tehdy v kvalifikaci bojoval o postup do Ligy mistrů.

Po odchodu Michala Bílka od reprezentace zaskakoval Pešice v roce 2013 ve třech duelech na pozici hlavního kouče národního týmu. Postup na mistrovství světa v Brazílii už byl ale nenávratně ztracen.

Pešice léta pracoval také s mládežnickými reprezentacemi, ještě v létě letošního roku byl součástí českého realizačního týmu na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Polsku.

Josef Pešice se vždy prezentoval jako velmi milý a vtipný společník, v jeho přítomnosti se nikdy nikdo nenudil, ale teď už na něj bohužel zbývá jen vzpomínka. Zemřel po těžké nemoci ve věku 67 let.

Reklama

Související témata:

Doporučované