Hlavní obsah

Zemřel kytarista Eddie Van Halen, v 65 letech podlehl rakovině

Foto: Profimedia.cz

Spoluzakladatel skupiny Van Halen Eddie Van Halen.

Reklama

Eddie Van Halen, uznávaný kytarista a spoluzakladatel populární hardrockové skupiny Van Halen, zemřel v úterý na rakovinu. O smrti umělce informoval jeho syn Wolfgang.

Článek

Nizozemsko-americký hudebník se už několik let léčil s rakovinou krku. Jeho kapela Van Halen se proslavila svou skladbou Jump, která se v roce 1984 dostala na vrchol hitparád USA.

„Nemůžu uvěřit, že to musím napsat, ale můj otec Edward Lodewijk Van Halen dnes ráno prohrál svůj dlouhý a náročný boj s rakovinou,“ napsal na Twitteru baskytarista Wolfgang Van Halen, který hrál se svým otcem v kapele.

„Byl to nejlepší otec, jakého jsem kdy mohl chtít,“ napsal Wolfgang Van Halen na Twitteru. „Každý okamžik, který jsem s ním sdílel na pódiu i mimo něj, byl darem,“ dodal.

Eddie a jeho bratr Alex založili Van Halen na začátku 70. let v Los Angeles, hardrocková kapela vydala své debutové album v roce 1978. Album se dostalo na 19. místo v hitparádách magazínu Billboard a stalo se jedním z nejúspěšnějších debutů desetiletí. Web TMZ, který jako první informoval o jeho smrti, uvedl, že Van Halen zemřel v úterý v nemocnici St. Johns v Santa Monice obklopen svou rodinou.

Reklama

Doporučované