Hlavní obsah

Žena po tornádu vyhrožovala starostce Mikulčic, hrozí jí čtyři roky vězení

Foto: ČTK

Starostka Mikulčic Marta Otáhalová.

Reklama

Policie dopadla ženu, která vyhrožovala smrtí starostce Mikulčic na Hodonínsku postiženým tornádem. Ženě hrozí až čtyři roky vězení.

Článek

„Obviněná žena bydlící právě v této obci se při výslechu ke svému jednání doznala. Zodpovídá se z vydírání a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ uvedl mluvčí Pavel Šváb.

Především na sociálních sítích čelila starostka Mikulčic Marta Otáhalová kritice, že situaci v obci nezvládá. Na začátku týdne do obce přijel situaci uklidnit jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Ve videu, které poté zveřejnil, starostku podpořil. Uvedl, že vyhrožovat starostce smrtí, přestože pracuje od nevidím do nevidím celý měsíc, je za hranou.

Video: FB Jana Grolicha

Impulzem k vlně emocí byl zřejmě moment, kdy obec v tamní sportovní hale ukončila ubytování pro dobrovolníky. Hejtman k tomu uvedl, že tam někteří dělali problémy a byly rozbité záchody. Koncem minulého týdne pak na webu banky také nebyl dohledatelný transparentní účet, na který lidé zasílali obci finanční pomoc. Odpůrci starostky ji na sociálních sítích obviňovali, že peníze ukradla. Za chybu ale podle hejtmana mohla banka.

Reklama

Doporučované