Hlavní obsah

Zima končí. Výhled na příští víkend dokonce slibuje až mimořádně vysoké teploty

Videoblog Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Příští týden bude hodně oblačno, přeháňky sněhové nebo dešťové. Na jeho konci se pak nejspíš hodně oteplí.

Článek

Zima se jen velmi neochotně vzdává své vlády, ale přesto příští týden už přes den očekávejte předjarní teploty.

V neděli ještě bude kolem nuly, ale na počátku týdne, v pondělí a úterý, se už teploty budou pohybovat mezi třemi a šesti stupni nad nulou.

Meteorolog Petr Dvořák ve videu nahoře přidává i jeden detail: v úterý bude velmi oblačno a tato oblačnost odstartuje další mírné oteplování.

„Je to sice ještě daleko na skutečnou předpověď, ale naše modely pro příští víkend dokonce ukazují, že by mohlo být až patnáct stupňů tepla, a to už by byly skutečně na tuto dobu mimořádně vysoké teploty,“ říká Dvořák, ale nechce nic slibovat.

Měsíční výhled počasí, který jako každou sobotu vydal Český hydrometeorologický ústav, říká, že v závěru března se může při jasné obloze oteplit i nad 15 stupňů Celsia.

Nejvyšší denní teploty v následujících dvou týdnech budou v průměru kolem šesti stupňů Celsia, ve druhé polovině března postupně kolem deseti stupňů. V noci ale bude stále chladno. „Noční teploty vzduchu se budou pohybovat převážně pod bodem mrazu, koncem března pravděpodobně kolem bodu mrazu,“ uvedli meteorologové.

Reklama

Doporučované