Hlavní obsah

Zpěvák Álvaro Soler odstartoval v Česku turné a promluvil pro Seznam

Španělský zpěvák Álvaro Soler odstartoval v Praze své nové turné.Video: Ondřej Kočí

 

Reklama

Álvaro Soler před třemi lety dobyl světové hitparády s chytlavou písní Sofia. Při své první návštěvě Prahy si zamiloval české publikum, a proto se rozhodl v našem hlavním městě odstartovat i letošní turné s názvem Mar De Colores.

Článek

Osmadvacetiletý zpěvák se narodil v Barceloně. Matka je Španělka a otec Němec. V jeho deseti letech se odstěhovali do Japonska. Následně ve Španělsku se svým bratrem založil kapelu Urban Lights a probojoval se do finále talentové soutěže. Jeho aktuální deska s názvem Mar de colores (Moře barev) je inspirována velkým cestováním a životními zážitky.

„Většinu života jsem žil v Barceloně, narodil jsem se tam. Moře je pro mě velmi důležité. Barvy reprezentují kultury, kde jsem všude dále žil. Bydlel jsem v Tokiu. Teď žiju v Berlíně a i v Madridu,“ uvedl zpěvák Álvaro Soler.

Nakonec odešel do Berlína, kde naplno svoji kariéru odstartoval. Jeho první singl El mismo sol (Stejné slunce) ohromil i Jennifer Lopezovou, která ho kontaktovala a zazpívala si s ním. Největším hitem se ale stala píseň Sofia, se kterou obsadil světové hitparády. Propadli mu i Češi.

„Na koncert přišlo více než 6500 lidí. Fascinující sledovat ten progres. Pamatuji si, když jsme pro velký zájem přesouvali Álvarův první pražský koncert v roce 2017 z Roxy do Fora Karlin. Nakonec vyprodal i ten Karlín a nyní Tipsport arénu,“ říká Kristyna Koreis z Fource Entertainment, kteří koncert organizovali.

Jméno Sofia je pro Álvara osudové. Aktuálně je zamilovaný do španělské zpěvačky Sofíe Ellarové. Zpěvák se v našem rozhovoru rozpovídal i o svém volném čase. Co rád dělá? To se dozvíte v úvodním videu, které je součástí Magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každé úterý večer.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované