Hlavní obsah

Zpěvák Voxel vyměnil kytaru za mandolínu. S novou kapelou vyráží na turné

Voxel alias Václav Lebeda dal dohromady novou kapelu, vydal desku a vyjel na turné.Video: Ondřej Kočí

 

Reklama

Oblíbený písničkář Voxel prošel doslova uměleckou přeměnou. Na jevišti mu bylo v průběhu kariéry smutno a chtěl se podělit o energii během koncertování s dalšími hudebníky. To byly hlavní důvody, proč Václav Lebeda dal dohromady novou kapelu. Kluci si teď říkají VOXEL & Spol.

Článek

S novým repertoárem vyjeli kluci na turné, v průběhu kterého pokřtili album Nanovo. První singl se jmenuje Milion výmluv a jako vždy nám zpěvák v textu poodhalil něco ze svého soukromí: „Je to písnička, která vznikla před čtyřmi roky. Vypadlo to, že moje žena tak trochu odejde. Já se nechoval tak, jak bych se měl chovat. Pak mi to ale docvaklo, přiznal jsem si to a vypadla ze mě tahle písnička, kterou jsem jí věnoval. To bylo pro mě nejtěžší a nejdůležitější jí tu písničku pak pustit," popsal Voxel.

Zatímco mu na předchozích deskách coby textař sekundoval Pokáč, tentokrát přispěl „pouze“ k písni Ať se plní sál, jinak si většinu textů napsal sám. „Na psaní vlastních textů jsem se připravoval dlouho. Trochu v tom možná byla i pohodlnost, když jsem měl tak skvělého parťáka,“ vysvětluje Voxel. V některých písních ho podpořil kamarád a písničkář Michal Horák. Na album zařadil Voxel i skladbu Kámen a kříž, kterou nahrál se skupinou Čechomor. Vzpomíná tak na několik společných koncertů, během kterých se obě strany přesvědčily, že jim to spolu klape. Karel Holas dále ještě nahrál houslový part do písně O to tu de.

Voxel, který je otcem dvou malých synů si také splnil další sen. Přál si bydlet totiž naprosto mimo civilizaci a nemůže si to vynachválit. Více se dozvíte v našem rozhovoru, který je součástí pořadu Slavní. Běží každý všední den na Televizi Seznam.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované