Hlavní obsah

Zprávy v 9: české volby pohledem Jindřicha Šídla i zahraničních médií

Zprávy: David Rath opět před soudem, který může použít policií pořízené odposlechy, a druhý den povolebního vyjednávání (foto: Profimedia).

 

Reklama

Kauzu Davida Ratha, jehož případ znovu řeší Krajský soud v Praze, sleduje reportér Vojtěch Blažek. Přímo ve studiu bude druhý den povolebních vyjednávání komentovat Jindřich Šídlo.

Článek

Po rozhodnutí Nejvyššího soudu, podle kterého se mohou odposlechy pořízené policií použít jako důkaz, se dnes kauzou Davida Ratha obviněného z korupce znovu začíná zabývat pražský krajský soud. Na místě je reportér Seznam Zpráv Vojtěch Blažek, se kterým se spojíme.

Češi o víkendu rozhodli o rozložení Poslanecké sněmovny a prakticky okamžitě po vyhlášení výsledků voleb se rozjela povolební vyjednávání. Vítěz voleb - hnutí ANO - už má za sebou schůzku s komunisty, starosty i ČSSD. Dnes by se zástupci hnutí ANO měli sejít s lidovci a po nich s SPD Tomio Okamury. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se už dříve nechal slyšet, že tématem schůzek s jednotlivými stranami je povolební uspořádání dolní komory. Situaci sleduje z terénu Petr Švihel, ve studiu pak vše okomentuje Jindřich Šídlo.

Volby zaujaly i zahraniční média, která píší o nové politické éře v České republice a o odmítnutí tradičních stran hlavního proudu.

Reklama

Doporučované