Hlavní obsah

Zřícenou lávku v Troji nahradil přívoz. Ráno vyplul poprvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Praha zprovoznila přívoz v Troji.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Na jaře ho nahradí provizorní lávka a hlavní město už plánuje nad Vltavou dvě nové stavby.

Článek

Mezi Císařským ostrovem a Trojou vyplul v sobotu poprvé provizorní přívoz, který nahradí lávku, jež se na začátku prosince nečekaně zřítila do Vltavy.

Na první cestu přes řeku přívoz vyplul v osm ráno, v pracovních dnech je však k dispozici už od sedmi. Otevřen bude po všechny dny do sedmi večer, jeho interval je dvacet minut, ve špičce dokonce každých deset minut.

Plavidlo pojme 30 osob, převáží také kola a kočárky.

Přívoz je rychlou náhradou za zřícenou lávku. Na jaře by místo něj měla začít sloužit provizorní lávka a zároveň se chystají nad řekou další dvě regulérní stavby.

Jedna bude na místě původní lávky, druhá dále po proudu řeky. Praha po pádu lávky uvažovala také o umístění pontonového mostu, od toho nakonec ustoupila.

Lávka se zřítila v sobotu 2. prosince odpoledne, ze čtyř zraněných byli dva ve vážném stavu. Pražští radní rozhodli, že vyplatí každému z nich jednorázový dar 50 tisíc korun. Odškodným se budou zabývat poté, co policisté případ uzavřou.

Reklama

Doporučované