Hlavní obsah

Zvířata v pražské zoo představí publikace Ztichlá zoo

Foto: Czech Nature Photo 2021

Ilustrační foto.

Reklama

Chovatelé a další pracovníci zoo v Praze připravili knižní publikaci se 126 fotografiemi ze zahrady uzavřené kvůli pandemii covidu-19. Koupí titulu Ztichlá zoo mají zájemci možnost přispět na provoz zahrady v Troji.

Článek

„Chceme našim příznivcům nabídnout pohled na to, co v zoo nemohli vidět. Zároveň to je vlastně historický dokument, který bude sloužit jako vzpomínka na vymknutou dobu,“ řekl ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Výtěžek z prodeje bude určený na provoz zoologické zahrady. Cena knihy je v e-shopu zoo 390 korun.

Prostřednictvím fotografií, jejímiž autory jsou převážně Miroslav Bobek a Petr Hamerník, zoo podle Bobka rekapituluje období od začátku března 2020 do konce února 2021. Během těchto 365 dnů přišla na svět dvě slůňata, orangutan a stovky dalších mláďat. V zoo se také otevřel Darwinův kráter, jehož obyvateli jsou mimo jiné ďáblové medvědovití. Prostřednictvím fotografií v knize budou lidé moci nahlédnout i tam, kam se návštěvníci běžně nedostanou. Uvidí tak například zákulisí práce chovatelů.

Zoologická zahrada v Praze patří k nejnavštěvovanějším místům v hlavním městě. Kvůli nucenému uzavření z důvodu vládních opatření vůči šíření covidu-19 odhaduje pražská zoo propad příjmů zhruba na 40 milionů. Zájemci mohou zoo podpořit nákupem tzv. stravenky pro zvířata, adopcí zvířat nebo jejich sponzoringem.

Reklama

Doporučované