Hlavní obsah

Hotovo. Hokejovou reprezentaci povede Miloš Říha, generálním manažerem týmu bude Petr Nedvěd

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Miloš Říha přebírá hokejovou reprezentaci. Naposledy vedl v KHL Slovan Bratislava.

Reklama

Výkonný výbor hokejového svazu dnes schválil jmenování Miloše Říhy do funkce hlavního trenéra hokejové reprezentace, své asistenty si Říha teprve bude muset vybrat. Smlouvu podepíše na dvě sezony.

Článek

Výkonný výbor ČSLH dnes zvolil jednomyslně novým trenérem národního mužstva Miloše Říhu a generálním manažerem reprezentace Petra Nedvěda. Prvním úkolem nového trenéra, s nímž podepíše ČSLH dvouletou smlouvu, bude vybrat asistenty a další členy realizačního týmu. Svaz informace dnes krátce po jedenácté hodině potvrdil v tiskové zprávě.

Jmenování Miloše Říhy do čela národního týmu a Petra Nedvěda do funkce generálního manažera se očekávalo, hlasování mělo být jen formalitou.

Říha v něm dostal přednost před dalšími dvěma kandidáty Filipem Pešánem a Václavem Varaďou. Nutno dodat, že ještě před nimi odmítli vést reprezentaci Libor Zábranský (majitel a trenér Komety) i Martin Straka (majitel a trenér Plzně).

Říha přebírá tým v době nejdelšího čekání na úspěch. Národní tým nepřivezl medaili z velké akce už šest let.

Ve funkci vystřídá Josefa Jandače, který po dvou letech odchází do Ruska. Jandač s týmem nepostoupil ze skupiny na Světovém poháru, na mistrovství světa loni ve Francii a letos v Dánsku skončil ve čtvrtfinále. Nejblíže medaili byl na letošní olympiádě, kde ale Češi prohráli bitvu o bronz.

59letý Říha si jméno udělal hlavně v Rusku, kde v roce 2011 dovedl průměrné Mytišči do finále KHL a byl vyhlášen nejlepším trenérem ligy. V Rusku vedl i Spartak Moskva nebo Petrohrad, nejbohatší klub Evropy. Naposledy působil ve Slovanu Bratislava, od loňského podzimu je bez angažmá. A právě díky tomu nejspíš pozici u národního týmu získal. Oba jeho konkurenti ve volbě Pešán i Varaďa jsou zaměstnáni v klubech.

Jako nový trenér hokejové reprezentace Miloš Říha vystoupí už dnes odpoledne. Na oficiální tiskové konferenci ho představí prezident ČSLH Tomáš Král. Tisková konference začne v 15 hodin, Seznam ji bude na webu vysílat v přímém přenosu.

Reklama

Doporučované