Hlavní obsah

Lejla Abbasová: S výchovou dětí mi pomáhá celá rodina. Brzy doufám pojedeme do Afriky

Jak dnes žije krásná Lejla Abbasová?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Moderátorka Lejla Abbasová v současnosti žije hlavně dětmi. V létě se jí narodila dvojčátka a stala se už čtyřnásobnou maminkou. Pořád si ale najde čas na charitativní činnost, vypadá skvěle a je plná energie. Jaké ale měla dětství ona jako holčička s tmavou pletí v České republice? Setkala se s rasismem? A nebojí se, že stejnou zkušenost budou mít i její potomci?

Článek

„Zažila jsem šikanu, zažila jsem nepochopení ze strany učitelů, které k šikaně vedlo. Byla jsem jediná na škole, která byla tmavá, tak si to dokážete představit,” popisuje svoje zážitky ze základní školy Lejla Abbasová. Potom ale přešla na osmileté gymnázium do Kladna, kde se situace dramaticky zlepšila. Nikoho ani nenapadlo, že by Lejla mohla být míšenka. „Proto jsem taky zvědavá na ty moje děti, jak je lidé ve škole budou vnímat, i s ohledem na to, co se teď děje ve světě.”

Lejla Abbasová je Češka. Narodila se v Praze, tam také teď vychovává svoje čtyři děti. Nejstaršího Davida má se zpěvákem Michaelem Kocábem, k němu má nyní další tři. Věnuje jim veškerý volný čas. Bere je s sebou i do Afriky, kam létá pracovně. Někteří lidé ji za to odsuzují. „Já ale říkám, že i v Africe se rodí bílé děti. Spousta lidí komentuje hlavně věci kolem zdravotní stránky cestování. Děti ale mají očkování, i nadstandardní, taky to samozřejmě vyžaduje i úplně jiné plánování, než když člověk cestuje sám.”

Lejla Abbasová se už 19 let věnuje charitativní činnosti. Před 13 lety založila Nadační fond Asante Kenya. Jeho činnost spočívá ve zprostředkování pomoci projektům v Keni zabývajících se vzděláváním a podporou dětí s těžkými životními osudy. A nejen to.

Jaké projekty v Africe má Lejla Abbasová v současné době v plánu, jak zvládá výchovu čtyř dětí a zároveň charitativní činnost? Podívejte se na úvodní reportáž. Ta je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Lejla Abbasová

Doporučované