Hlavní obsah

„Naše cesty se rozdělují.“ Andrej Babiš se po 30 letech rozchází s Monikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Andrej Babiš se rozchází se svou ženou Monikou.

Reklama

aktualizováno •

Šéf hnutí ANO a předseda nejsilnější opoziční strany Andrej Babiš se rozchází s manželkou Monikou.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Andrej Babiš na sociální síti informoval, že už s manželkou Monikou netvoří pár. A to po třiceti letech vztahu a sedmi letech manželství.

„Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují. Jako rodiče dvou úžasných dospělých dětí si nejvíce přejeme zachovat rodinnou harmonii. Děkujeme vám za pochopení a žádáme o zachování soukromí. Naše rodinné vazby zůstávají pevné, a i když se naše osobní cesty mění, naše láska a respekt k sobě a k našim dětem zůstávají stejné,“ uvedl.

Foto: IG A. Babiše

Andrej Babiš dnes zveřejnil snímek ze svatby. S Monikou se brali před sedmi lety.

Seznam Zprávy se na spekulace o rozvodu dotazovaly Moniky Babišové loni na podzim. Tehdy to odmítla s tím, že o tom ona nic neví, že se máme ptát Andreje Babiše. Ten byl pobouřen, že se na to novináři ptají. Otázka, zda jsou spolu, vyvstala znovu letos o Velikonocích, kdy oba trávili volné dny v zahraničí, avšak každý zvlášť.

Společně mají dvě děti - dceru Vivien a syna Frederika. Babiš je ženatý podruhé, jeho první manželkou byla Beata Adamovičová.

Profil Moniky Babišová a zasvěcený pohled na její roli v Agrofertu:

Babiš se s dlouholetou partnerkou Monikou, která tehdy už užívala delší dobu příjmení Babišová, oženil na Čapím hnízdě v červenci 2017. Svatbě pod širým nebem přihlíželo na 200 hostů. Kolem areálu tehdy opakovaně projela protestní jízda aut, z nichž zněla hesla kritizující šéfa ANO.

+15

Majetek bývalého premiéra podle časopisu Forbes činí 3,5 miliardy dolarů (82 miliard korun), je tak sedmým nejbohatším Čechem. V mezinárodním srovnání se Babiš po poklesu hodnoty majetku o 600 milionů dolarů propadl letos meziročně o 241 míst na 920. příčku. Šéfovi opozičního hnutí ANO plynou přes svěřenské fondy příjmy z koncernu Agrofert, který dříve vlastnil přímo.

Glosa Václava Dolejšího a přehled „politických“ rozvodů:

Reklama

Doporučované