Hlavní obsah

Majitel hokejové Komety Brno kupuje fotbalovou Zbrojovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Luděk Ovesný / MAFRA / Profimedia

Fanoušci Zbrojovky Brno. Ilustrační foto.

Reklama

Hokejový boss Libor Zábranský má získat také 80 procent akcií fotbalového klubu. Oba celky totiž podle něj musí spolupracovat.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Největší a nejslavnější sportovní kluby v Brně budou mít společného vlastníka. Fotbalový klub Zbrojovka Brno ve čtvrtek oznámil, že jeho většinovým majitelem se stane šéf hokejové Komety Libor Zábranský. Výši transakce ani jedna strana neuvedla.

„Libor Zábranský přebírá 80% podíl vlastnictví klubu, finalizaci této akvizice aktuálně dotahují právníci. Na to navazují další kroky s předáním klubu Liboru Zábranskému jakožto majoritnímu vlastníkovi,“ uvedla Zbrojovka v tiskové zprávě.

Libor Zábranský na dotaz Seznam Zpráv ohledně vstupu do Zbrojovky nereagoval. V rozhovoru pro klubový web Komety ale uvedl, že se pro vstup do brněnského fotbalu rozhodl kvůli patriotismu. „V minulosti jsem do médií několikrát uvedl, že bych si přál oba kluby silné a zdravé. Teď se naskytla příležitost to napřímo ovlivnit. A já jsem se rozhodl, že do toho jdu,“ prohlásil.

Zbrojovka Brno je aktuálně na 10. místě druhé fotbalové ligy. Její dosavadní majitel, bývalý ředitel stavební firmy OHL ŽS Václav Bartoněk, uvažoval o prodeji klubu už loni v létě. Hlavním zájemcem o Zbrojovku byl tehdy finanční podnikatel Pavel Svoreň, ten se ale s Bartoňkem nedohodl. „Nezlobte se, teď se k tomu nebudu vyjadřovat,“ řekl Svoreň Seznam Zprávám.

Kometa i Zbrojovka na výstavišti

Vstup majitele Komety do Zbrojovky Brno může souviset s plánem postavit novou hokejovou halu i fotbalový stadion na brněnském výstavišti. Stavba multifukční arény za šest miliard korun začala loni v září. Investorem je město Brno a městská firma Arena Brno bude halu s kapacitou 13,3 tisíce míst provozovat.

V sousedství by měl vyrůst i nový fotbalový stadion. O jeho umístění v areálu Výstaviště Brno rozhodlo v září vedení města. „Vybudování nového fotbalového areálu v místě současného velodromu se stalo místem s převažujícími pozitivy,“ řekl tehdy novinářům radní pro sport Tomáš Aberl.

Stavební povolení na nový stadion pro Zbrojovku Brno chce magistrát získat do roku 2027, dokončen bude zřejmě až po dostavbě hokejové haly. Financovat jej chce město z vlastních zdrojů i kombinací evropských, státních a krajských peněz.

Reklama

Doporučované