Hlavní obsah

Trumpův osmnáctiletý syn Barron míří do politiky, je delegátem za Floridu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Barron Trump s rodiči v New Yorku v roce 2020.

Seznam delegátů na republikánský sjezd za stát Florida je pro Donalda Trumpa rodinnou záležitostí. Jsou na něm čtyři z jeho pěti dětí. Poprvé je v politice aktivní i jeho nejmladší syn - teprve osmnáctiletý Barron Trump.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Republikánská strana Floridy ve středu večer vybrala nejmladšího syna bývalého prezidenta Donalda Trumpa jako jednoho z delegátů státu na republikánský národní sjezd. Vyplývá to z kopie výsledků, kterou zveřejnil server Politico.

Floridští republikáni vybrali jako delegáty i další tři Trumpovy děti, včetně Erica Trumpa jako předsedy delegace, Donalda Trumpa mladšího a Tiffany Boulosové (rozené Trumpové) s manželem. Nejmladší syn bývalého prezidenta ale zatím nebyl politicky aktivní. Osmnácté narozeniny oslavil teprve před necelými dvěma měsíci a zatím stále nedokončil střední školu. Představitel Trumpovy kampaně ale uvedl, že Barron „se velmi zajímá o politický proces v naší zemi“.

Média o Barronovi informovala minulý měsíc při zahájení newyorského trestního procesu s jeho otcem v souvislosti s platbami za mlčení hvězdě filmů pro dospělé před volbami v roce 2016. Advokáti bývalého prezidenta podle webu NBC tvrdili, že by mu měla být povolena přestávka v procesu, aby se mohl zúčastnit maturity Barrona Trumpa na Oxbridge Academy na předměstí West Palm Beach v pátek 17. května. Soudce Juan Merchan souhlasil.

Sjezd delegátů se uskuteční v Milwaukee od 15. do 18. července. „Máme to štěstí, že v rámci floridské delegace na republikánský národní sjezd v roce 2024 spolupracuje skvělá skupina občanských vůdců, volených představitelů a členů rodiny Trumpových,“ uvedl předseda republikánů na Floridě Evan Power v prohlášení, které zaslal e-mailem deníku The Guardian. Očekává se, že Trumpova rodina bude mít na delegaci státu z jihovýchodu USA značný vliv.

Server Politico ale upozorňuje, že na seznamu delegátů jsou i osobnosti, které v republikánských primárkách podpořily guvernéra Floridy Rona DeSantise, včetně floridské generální prokurátorky Ashley Moodyové nebo designovaného předsedy floridského Senátu Bena Albrittona.

Zatímco čtyři z pěti dětí republikánského kandidáta na prezidenta se účastní vysoké politiky, jeho dcera Ivanka loni v listopadu oznámila, že se neplánuje podílet na kampani svého otce za znovuzvolení ani být jinak politicky aktivní.

„I když budu svého otce vždy milovat a podporovat, do budoucna tak budu činit mimo politickou arénu. Jsem vděčná, že jsem měla tu čest sloužit americkému lidu, a vždy budu hrdá na mnohé úspěchy naší administrativy,“ citovala ji tehdy americká CNN, která připomněla, že Trumpova dcera se stala poradkyní prezidenta na plný úvazek v březnu 2017 poté, co neformálně radila svému otci během prvních dvou měsíců jeho vlády.

Bývalý americký prezident Donald Trump byl celkem třikrát ženatý. Donald, Ivanka a Eric se narodili v manželství s rodačkou ze Zlína Ivanou Trumpovou, dcera Tiffany pak v manželství s herečkou Marlou Maplesovou. Současná Trumpova manželka Melania pak má jednoho syna, zmíněného osmnáctiletého Barrona.

Volby v USA na Seznam Zprávách

Foto: Seznam Zprávy, AI vizualizace

USA v listopadu nejspíše znovu zažijí souboj mezi Joem Bidenem a Donaldem Trumpem.

Doporučované