Hlavní obsah

95 dní bojoval s koronavirem. Hvězdný herec z amerických seriálů zemřel

Foto: Profimedia.cz

Nick Cordero podlehl koronaviru.

Reklama

Hrál v oblíbených seriálech jako Zákon a pořádek. Za své výkony na Broadwayi byl nominován na cenu Tony. Nick Cordero zemřel v 41 letech.

Článek

„Bůh má teď v nebi nového anděla,“ napsala na Instagram Amanda Klootsová. Manželka kanadského herce Nicka Cordera tak oznámila, že její manžel v neděli ve svých 41 letech zemřel na komplikace způsobené onemocněním covid-19.

Kanadský herec, který se výrazně prosadil na Broadwayi a za své výkony byl i nominován na cenu Tony, strávil na jednotce intenzivní péče 95 dní. Průběh nemoci byl u umělce, který se objevil i v oblíbených seriálech jako Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, Spravedlnost v krvi nebo Queer as Folk, náročný. Od počátku byl na plicní ventilaci, prodělal několik srdečních příhod, lékaři mu museli také amputovat pravou nohu.

O zdravotním stavu svého manžela, s nímž má ročního syna, pravidelně informovala fanoušky Klootsová právě přes Instagram – na její příspěvky o Corderovi, které se obvykle nesly v pozitivním duchu, reagovaly vyšší desítky tisíc uživatelů. „Můj drahý manžel dnes ráno zemřel. Byl obklopen láskou své rodiny, jež zpívala a modlila se, zatímco on tiše opouštěl tuto Zemi,“ napsala Corderova choť.

Muzikálová hvězda, která se narodila v Kanadě a žila v New Yorku, ležela na JIP přes tři měsíce. V bezvědomí byl podle CNN Cordero celé týdny, na sociálních sítích ho lidé podporovali hashtagem #WakeUpNick, tedy „Probuď se, Nicku“.

Jeho boj s nemocí covid-19 provázely různé překážky – měl špatné výsledky krevního obrazu a lékaři přišli na to, že mu nemoc poškodila plíce. „Dozvěděli jsme se, že kvůli covid-19 jsou Nickovy plíce vážně poškozené,“ uvedla na sítích Klootsová s tím, že vypadají jako plíce člověka, který 50 let kouřil.

U Cordera se mluvilo i o transplantaci obou plic. Takovou operaci podstoupila asi před měsícem mladá žena v Chicagu. Podle amerického listu The New York Times šlo o první transplantaci obou plic ve Spojených státech.

Reklama

Doporučované