Hlavní obsah

Akvapark v Čestlicích se rozroste o obchodní centrum

Foto: SPGroup

Akvapark v Čestlicích.

Reklama

Společnost SPGroup miliardáře Pavla Sehnala má v plánu rozsáhlou investici do sportovně-relaxačního centra na okraji metropole.

Článek

Do Čestlic jezdí polovina Prahy především kvůli tobogánům a umělému vlnobití. Aquapalace, největší vodní park ve střední Evropě, se však brzo rozroste o nové obchodní centrum.

Investici za více než půl miliardy chystá majitel čestlického koupaliště, společnost SPGroup investora Pavla Sehnala, jak informoval deník E15.

Obchodní centrum má zabrat plochu 1,3 hektaru.

SPGroup nyní čeká na vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení. Plánuje začít stavět v roce 2022 a půl roku poté otevřít první obchody.

Miliardář Sehnal k projektu přistoupil mimo jiné proto, že existovaly plány v sousedství jeho akvaparku postavit obří myčku nákladních aut. Ta by do značné míry znehodnotila jeho Aquapalace, protože by způsobila dopravní potíže v okolí. SPGroup proto koupila okolní pozemky.

SPGroup patří kromě čestlického akvaparku také Výstaviště v pražských Letňanech nebo Slavia pojišťovna, která je čerstvým partnerem Velké pardubické. Její majitel Sehnal se angažuje v politice, obnovil někdejší polistopadovou partaj ODA.

Reklama

Doporučované