Hlavní obsah

Alarm nefungoval, o požáru jsme se dozvěděli až díky sirénám hasičů, stěžují si hosté vyhořelého hotelu

Škody po požáru hotelu v Praze přesáhnou dvacet milionů.Video: Nohl Radek

 

Reklama

Požár v hotelu v centru Prahy si vyžádal již čtyři oběti. Podle policie jde o cizince.

Článek

Hasiči mají první odhady škody po víkendovém požáru hotelu v centru Prahy. Spočítali je na více než dvacet milionů korun.

Jak řekl Seznamu sám mluvčí pražských hasičů Martin Kavka, konečné číslo ale bude nejspíše ještě vyšší.

Požár čtyřhvězdičkového hotelu Eurostars David, kde v sobotu hořelo, si vyžádal čtyři oběti a další lidé byli zraněni. Zařadil se tak mezi nejtragičtější v Česku.

Hotel patří španělské hotelové skupině Hotusa. Ta je připravena všechny poškozené odškodnit. „Dostaneme oficiální seznam poškozených. Se všemi se spojíme,“ uvedl advokát Václav Vlk, který majitele hotelu zastupuje.

Hosté médiím tvrdili, že v době požáru nefungoval alarm. Tak se o tom, že uvnitř hoří, dozvídali jen díky sirénám přijíždějících hasičských vozů.

„Ty informace se k nám dostávají. Teď je na policii, aby provedla výslechy,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kavka. Právní zástupce majitele taková slova hotelových hostů označil za nepodložená.

Kriminalisté případ prověřují pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Co požár způsobilo, v současné době ještě vyšetřovatelé nevědí. Odhadují, že příčinu budou znát nejdříve za několik týdnů.

„U takhle velkého požáru to trvá déle,“ uvedl Kavka. „Oficiálně očekáváme vyjádření k příčinám v řádu měsíců,“ prohlásil Vlk.

Hotelové pokoje jsou špinavé od dýmu, nejsou ale poničené ohněm. Další návštěvníci se podle odhadů vrátí do hotelu nejdříve za půl roku.

Reklama

Doporučované