Hlavní obsah

Čejková: Párkrát jsem si zamotala život, ale vždy jsem dostala druhou šanci

Foto: Miloš Čermák, Seznam Zprávy

Hostem podcastu Jedno procento byla koučka a bývalá moderátorka Mirka Čejková.

Reklama

Článek

Jste úspěšní, ambiciózní a chcete na sobě pracovat? Pak byste mohli požádat o trénink Mirku Čejkovou.

Bývalá moderátorka, která uváděla hlavní zprávy postupně na České televizi, Nově i Primě, dnes působí jako koučka či trenérka komunikace. A také je partnerkou ve startupové firmě, která se mimo jiné zabývá využitím virtuální reality.

Právě díky tomu jsme se koncem minulého roku potkali – na vyhlášení výsledků cen jedné podnikatelské soutěže za inovace ve zdravotnictví, kde jsem byl v porotě. Firma Virtual Lab z Českých Budějovic si jednu z cen odnesla a Mirka Čejková ji převzala. S komentářem, že si ve firmě mezi svými většinou o generaci mladšími kolegy někdy připadá jako pedagogický dozor.

O tom všem jsme se bavili. Jak se přihodí, že se inženýrka chemie stane jednou z nejoblíbenějších televizních moderátorek, a jak snadno či těžko se pak taková kariéra opouští. Co ji baví na mentorování či koučování úspěšných lidí a proč se těší na schůzky se svými kolegy ve startupu. A jak vzpomíná na 90. léta, někým proklínaná a jinými obdivovaná.

Poslechněte si předchozí díl podcastu

Mirka Čejková byla třikrát vdaná a má tři děti, dceru a dva syny. A byť jsme to původně neměli v úmyslu, nakonec mluvila i o tom, jak její soukromý život proměnilo několik špatných rozhodnutí a jak se s tím následně vyrovnávala.

Přeju příjemný poslech.

Reklama

Doporučované