Hlavní obsah

Umět otočit skóre zápasu je výsadou mistrů. Na Schicka se můžete spolehnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy, Getty Images

I góly Patrika Schicka posouvají tým Bayeru Leverkusen k vysněnému bundesligovému titulu.

Reklama

Článek

Pohádkový příběh Bayeru Leverkusen spěje ke svému triumfálnímu vyústění. Gól Patrika Schicka dokončil obrat skóre proti Hoffenheimu a podle podcastu Nosiči vody už klub může chystat program svých mistrovských oslav.

Se svými medailemi za druhá či třetí místa v Bundeslize by si v Leverkusenu mohli klidně otevřít vetešnictví. Takových umístění totiž v historii získali už 11. Titul ovšem žádný.

Tentokrát už je ale vše rozehráno tak dobře, že se Bayer v podstatě nemůže nedočkat. Opravdu na dosah titulu posunulo klub i víkendové dění.

„Dlouho to vypadalo, že by Hoffenheim mohl být prvním týmem, kterému by se v této sezoně podařilo lídra tabulky zaskočit,“ rekapituluje bundesligovou zápletku v podcastu novinář Luděk Mádl.

„Leverkusen je ale v takovém laufu, že si jeho hráči neskutečně věří na to, že jakýkoli zápas dokážou navzdory nepříznivému vývoji otočit. I díky tomu to teď opět dokázali,“ smeká klobouk Karel Tvaroh, bývalý obránce sparťanské rezervy.

V 88. minutě utkání vyrovnal Robert Andrich. A na začátku nastavení dokonal obrat ve skóre český útočník Patrik Schick. Po zranění se opět stává nepostradatelným, v Bundeslize už v této sezoně skóroval popáté. Daří se mu i v Evropské lize, dokonce dvěma góly v nastaveném čase před nedávnem odstřelil ze soutěže soupeře z Karabachu.

Schickovy góly hrají v těchto fázích sezony opravdu důležitou roli, obvykle pomáhají Bayeru srovnat skóre nebo dovršit obrat v utkáních.

„A vzhledem k tomu, že druhý v tabulce, tedy Bayern Mnichov, prohrál další velmi zajímavý souboj s Dortmundem, zdá se, že v Německu už je podle všeho o titulu rozhodnuto,“ míní moderátor Jaromír Bosák.

Tak jako v Bundeslize zůstává Bayer Leverkusen neporaženým i v dalších soutěžích, ve kterých dostávají větší příležitost rozvíjet svůj talent také Adam Hložek a brankář Matěj Kovář. I díky těmto Čechům může Bayer Leverkusen vedle svých tužeb po zisku titulu rozvíjet nadále i svá další velká přání. Na trofeje má nadále políčeno také v Německém poháru a v Evropské lize.

„I díky Leverkusenu se v této sezoně Bundesligy budou podle všeho přepisovat rekordní tabulky soutěže v počtu utkání, ve kterých se jejich konečnému vítězi podařilo dohnat a předehnat původní náskok protivníka. Favoritům ligy v tom ohledu bezpochyby pomáhá skutečnost, že rozhodčí oproti minulosti přidávají v nastavení mnohem víc minut,“ všímá si Karel Tvaroh.

Absolutním kontinentálním šampionem je v tomto ohledu Liverpool, vedený Jürgenem Kloppem: O víkendu Reds otočili zápas s Brightonem.

Právě o jeho manažerovi Robertu de Zerbim se teď mluví v souvislosti s hledáním Kloppova nástupce – anebo nového manažera Bayernu Mnichov. Nosiči vody debatují o tom, na kterou adresu by se podle nich více či méně hodil a proč.

Podcasteři samozřejmě probírají i šlágr Manchester City vs. Arsenal. „Velmi očekávaná bitva přinesla bohužel divákům dost velkou nudu,“ konstatuje Jaromír Bosák. „Oba týmy si jako cíl vytkly, že chtějí neprohrát. A od toho se odvíjelo všechno ostatní,“ podotýká Luděk Mádl.

Nosiči vody se pochopitelně věnují i domácí fotbalové scéně. Podrobně prodiskutovali stav hrací plochy v Českých Budějovicích, kterou se údajně po chybě na technickém zařízení nepodařilo pokropit před utkáním se Spartou.

Jak se v české lize právě s úrovní hrací plochy manipuluje? Měly by na to řády nejvyšší soutěže pamatovat? Kdo by se měl věnovat výrazně víc kvalitě gólmanů? To všechno a ještě mnohem víc uslyšíte v nových Nosičích vody. Pusťte si je v přehrávači v úvodu!

Nosiči vody

Fotbalový podcast Seznam Zpráv. Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí.

Odebírejte na Podcasty.cz, Apple Podcasts nebo Spotify. Sledujte nás na síti X, jsme tam jako @NosiciVody.

Máte návrh, jak podcast vylepšit? Nebo nás chcete pochválit? Pište na audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované