Hlavní obsah

Šťastný podcast: Návod, jak přežít prezidentské volby

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Šťastný podcast tentokrát o sociálních sítích, prezidentských debatách a vhodném volebním oblečení.

Reklama

Článek

Do prezidentských voleb zbývá 11 dní. Jak se z nich nezbláznit, radí aktuální díl Šťastného podcastu ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Odpočinuli jste si přes svátky? To je dobře, protože máte dost sil na to doklepat těch zbylých pár dní do prvního kola prezidentských voleb v pátek 13. a sobotu 14. ledna. Podle některých médií jsme po chladné, vlažné a horké nyní ve žhavé fázi kampaně. Aby se nám všem žilo v tomto nesnadném období lépe, má pro vás Jindřich Šídlo ve Šťastném podcastu jeden vzkaz.

„Ať už volíte kohokoliv (a je mi to fakt úplně jedno), přestaňte už to psát na sociální sítě. Tohle nejsou Vánoce, není to dopis Ježíškovi, to jsou volby. Vyberte si jednoho nebo jednu, smiřte se se vším špatným, co v životě udělali, a doufejte, že se vám to povede. Pokud se vám to nepovede, tak máte ještě druhý pokus, kde můžete volit někoho jiného. Ale hlavně už přestaňte psát na sítě to, co udělal váš neoblíbený kandidát špatně, nebo i to, co jste museli vytrpět, abyste tomu svému mohli dát hlas. Je to všem úplně jedno,“ rozohnil se nejhlavnější politický analytik v podcastu.

A když už volby přijdou a vy se chystáte k urnám, radí Konstantin Sulimenko brát svou účast s klidem.

„Způsoby, jak volit, jsou v podstatě dva. Buď dramatický, kdy si k volbám vezmete oblečení z tanečních a uděláte si u urny 70 fotek, z nichž 20 dáte na svoje sociální sítě, anebo realistický, kdy si uvědomíte, že váš jeden hlas v součtu stejně nic nezmění,“ podotýká.

„A to si pak můžete vzít třeba klidně župan a tepláky,“ dodává Ondřej Lasák.

Další tipy, jak nepropadnout volební horečce, uslyšíte ve Šťastném podcastu. Stejně tak v něm zazní i pravidelná rubrika analytičky toho nejhoršího z politického internetu Terezy Povolné. Ta se zaměřila na obsah sociálních sítí prezidentských kandidátů mezi svátky – třeba jak působí kampaň Danuše Nerudové na mladou generaci.

„Spoustu lidí z mého okolí ji chtělo volit, dokonce o tom byli přesvědčení,“ říká Povolná, „ale najednou od toho ustupují. Jedna věc je kauza kolem Mendelovy univerzity, ale druhá věc je ještě vedení kampaně jako takové, protože někteří mají problém, jak je ta kampaň cílená na mladší ročníky – možná nechci říct agresivní – ale minimálně výrazná. Já bych řekla, že všeho moc škodí.“

Jak si mezi svátky na sítích vedli Petr Pavel a Andrej Babiš? Pomohly jim fotky koček? To už se dozvíte v druhé části našeho satirického podcastu, který si můžete pustit v přehrávači nahoře.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované