Hlavní obsah

Šťastný podcast: Půlnoční kyberútoky Jany Černochové. Obětí je exministr

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Šťastný podcast o Slovensku i kyberútocích.

Reklama

Článek

Slováci už tuto sobotu v předčasných volbách rozhodnou o novém složení Národní rady, jak říkají svému jednokomorovému parlamentu, a podle předvolebních průzkumů to vypadá na pořádné drama.

„Kdo velmi pravděpodobně dostane víc než pět procent a projde do parlamentu, je strana Republika. To jsou naši velcí oblíbenci, protože je to odštěpek od Lidové strany, tedy od Mariana Kotleby,“ připomíná Konstantin Sulimenko politika, který byl odsouzen za používání nacistické symboliky.

„Ano, to je jako když vezmeš nácka, umyješ ho, necháš mu narůst vlasy a dáš mu oblek. Co jsem ale slyšel, tak jim bylo doporučeno, aby se téhle image neonacistů zbavili, takže na výročí Slovenského národního povstání všichni sborově vstupovali do svazu protifašistických bojovníků,“ líčí Jindřich Šídlo, „proti nim i Tomio Okamura vypadá jako multikulturní aktivista.“

„Jímž také koneckonců byl,“ krčí rameny Sulimenko.

Kdo ještě má šanci dostat se do parlamentu a také myšlenkovou mapu toho, kdo koho nenávidí a proč, si můžete poslechnout v první polovině Šťastného podcastu.

V druhé části jsme se jako už tradičně podívali, co nového se děje na sociálních sítích českých politiků a političek. Tento týden nás upoutala už – nebojme se to říci – matadorka naší „sociálněsíťové“ rubriky Jana Černochová. Zatímco dřív, jak jsme si všímali, na sociálních sítích kyberútočila na ostatní politiky především kolem půlnoci, tentokrát se rozhodla zničit svého předchůdce Lubomíra Metnara už během pracovní doby.

„Na druhou stranu já v tom tweetu cítím jistou kolegialitu. Když tě Jana Černochová nazve poldou, tak v podstatě říká jsme na stejný lodi, kámo – a ne ty seš ale tupej polda. Mimochodem, velkolepé byly také twitterové války Jany Černochové s Pavlem Novotným, jejím spolustraníkem. A poldou ho tenkrát nenazývala,“ poznamenává Šídlo.

Probereme ale nejen současné, ale i další legendární kybernetické operace ministryně obrany. A Tereza Povolná přišla také na to, který emotikon používá Jana Černochová úplně nejraději. To všechno uslyšíte v druhé části Šťastného podcastu.

Celý podcast si můžete pustit v přehrávači v samotném úvodu článku.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované