Hlavní obsah

Trafika: Green Deal je kamarád, na rozdíl od internetových fám

Foto: Seznam Zprávy

Herečka Tereza Dočkalová a autorka podcastu Checkpoint Jolana Humpálová – která z nich nabídne v podcastu Trafika lepší alternativní prezidentský projev?

Reklama

Článek

Rok 2021 nabídl mnoho důležitých i bizarních událostí v politice, kultuře i na sociálních sítích. Připomeňte si některá jeho nej v kvízu podcastu Trafika spolu s herečkou Terezou Dočkalovou a novinářkou Jolanou Humpálovou.

Pamatujete si ještě, co byla velká témata začátkem roku 2021? Tak třeba Miroslav Kalousek opustil Poslaneckou sněmovnu, Alexej Navalnyj byl zadržen policií na ruském letišti a poprvé jsme museli povinně nasadit místo roušek respirátory.

Ano, všechny tyto události se staly před méně než rokem. A jaké důležité události a poučení z uplynulého roku by vypíchly Jolana Humpálová a Tereza Dočkalová?

„Nejdůležitější událostí minulého roku byl pro mě nedávný klimatický summit v Glasgow,“ připomíná si Humpálová, která COP26 přímo ve Skotsku reportérsky pokrývala. „Po dvou letech se sešly skoro všechny státy světa, aby jednaly o naší budoucnosti, i když je otázka, jak se jim to povedlo. Rok 2050 je za rohem a měli bychom něco dělat pro to, abychom sobě i našim dětem připravili tu budoucnost trochu lepší.“

„Pro mě byla velká událost, že to byl první rok bez Donalda Trumpa, a jsem asi i ráda, jak proběhly volby u nás,“ hodnotí Dočkalová. „Kdybych měla prezidentský projev, hodně bych se držela, abych nezačala slovy ‚všichni tady umřeme‘. Ale taky bych zmínila, že Green Deal je kamarád a že by lidé neměli věřit všemu, co si přečtou na internetu,“ dodává v reakci na vánoční projev prezidenta Zemana.

Rok 2021 byl ale také zábavný. Guinnessova kniha rekordů se rozrostla třeba o nejvíc melounů přeseknutých na břiše muže ležícího na hřebíkové posteli za minutu, bylo jich 81. TikTok ovládlo zapékání těstovin s balkánským sýrem. A v Británii se muž vloupal do restaurace a pak v ní usnul na gauči – a to dokonce dva různí muži ve dvou různých městech, jednou v únoru a jednou v prosinci.

V Trafice vám dnes připomeneme to legrační, děsivé i důležité z minulých dvanácti měsíců. Zvítězila v kvízu z roku 2021 Tereza Dočkalová, nebo Jolana Humpálová? A nejsme vlastně vítězi všichni, kdo jsme ten rok ve zdraví přečkali?

Pusťte si novoroční speciál podcastu Trafika v přehrávači v úvodu článku, který na všechny tyto otázky odpoví.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované