Hlavní obsah

Trafika: I psí boudy si zaslouží svůj hvězdný prach

Foto: Seznam Zprávy

Hosty podcastu Trafika byli módní návrhář a účastník MasterChefa Pavel Berky a publicistka Jana Patočková.

Reklama

Článek

Nestíháte číst všechny zprávy o dění v Česku i ve světě? Právě proto je tu podcast Trafika. Co je pravda a co blud, dnes ve zpravodajském kvízu Konstantina Sulimenka hádali publicistka Jana Patočková a módní návrhář Pavel Berky.

Hlavním a neveselým tématem minulého týdne byl vpád ruských vojsk na Ukrajinu. Zvlášť agrese proti celému území Ukrajiny v noci ze středy na čtvrtek způsobila mnohým z nás probuzení, na které dlouho nezapomeneme.

„I když si všichni mysleli, že byl čas to zastavit, tak teď už není. Je to šílené. Nevím, co na to jako laik můžu říct a vůbec co nás čeká. Ale myslím, že asi nikdo neví, co teď Rusko udělá,“ komentuje Pavel Berky, který jen velmi těžce skládal slova.

„Bylo to děsivé probuzení,“ souhlasí Jana Patočková, „ale přijde mi to zvláštní – jako by lidé nevnímali všechny možné konflikty, které se dnes a denně dějí, v Gruzii, Náhorním Karabachu, v Africe. Těch konfliktů je strašně moc, akorát válka na Ukrajině a to, co se tam děje, je pro nás bezprecedentní a je to hrozně blízko.“

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

V dnešní Trafice došlo i na veselejší témata. Aukční síň Christie's bude dražit psí boudu a odhadovaná cena je nějakých 150 až 220 tisíc liber. A to pouze proto, že na ni spadl meteorit. Vtipné je, že cena objektů, na které meteorit dopadl, je vyšší než cena samotných meteoritů. Třeba auto zasažené malým kamínkem z vesmíru se v USA před několika lety prodalo za 230 tisíc dolarů.

„To není fér vůči meteoritům,“ vrtí hlavou Patočková. „Já bych chtěla radši vesmírný kámen než vrak. A je mi jedno, že je malý, lidé si kupují různé kameny. Ale musel by k tomu být nějaký příběh, že ten kámen léčí a vibruje v nějaké frekvenci,“ dodává.

Jako vždy se toho do Trafiky vešlo mnohem víc. Podíváme se na novou bizarní challenge na českém TikToku nebo irskou golfistku odsouzenou za svou nešikovnost. Také zjistíme, která potravina je jako jediná levnější v Česku než v Polsku a Německu. V novinkách z alternativní scény si pak řekneme, kdo podle těch nejlepších konspirátorů stojí za útokem na Ukrajinu.

Vyznal se lépe ve zprávách z uplynulého týdne kuchař Berky, nebo food blogerka Patočková? Nebo jsme je jen oba nakrmili fake news?

To zjistíte v podcastu Trafiky – pusťte si ho v přehrávači v úvodu článku.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované