Hlavní obsah

„Já bych je postřílela.“ Den v kampani s Babišem

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší strávili den v patách týmu Andreje Babiše v Karlovarském kraji.

Reklama

Článek

Šéf hnutí ANO zahájil finální část kampaně. Jak reaguje na všudypřítomné kritiky a čím dokáže zaujmout své nejvěrnější voličské jádro – ženy důchodkyně? Vlevo dole bylo u toho.

Do prvního kola prezidentské volby zbývá přesně měsíc a Andrej Babiš rozjel závěrečnou část své kampaně. K debatám s lidmi v kulturácích a korzování v ulicích přidal talkshow pod názvem Řeknu vám úplně všechno. Uvádí ji poslanec ANO Aleš Juchelka, jinak je scéna klasická: moderátor za masivním dřevěným stolem, kandidát Babiš sedí jako host na červené pohovce – a samozřejmě nechybí hudební vystoupení.

Minulý týden, když šéf ANO dělal kampaně v Karlovarském kraji s divadelním finále v Sokolově, byli u toho Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková, kteří natáčeli speciální epizodu svého podcastu Vlevo dole.

V talkshow se moc nemluví o politice. Promítají se třeba fotky z Babišova dětství, expremiér vzpomíná na studia nebo vypráví, kam rád jezdí na dovolenou, jaké má rád filmy, barvu nebo jídlo. Cíl udělat z Babiše sympaťáka se daří.

V hledišti mezi jeho příznivci převažují důchodci a ti odcházejí ze zábavného představení velmi spokojeni. Odnášejí si knihy a autogram nebo selfie v mobilu a šťastní se svěřují, jak se utvrdili ve svém názoru, že bývalý premiér je milý chlapík, který jako jeden z mála politiků myslí na obyčejné lidi.

Další díly Vlevo dole z prezidentské kampaně

Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší sledují největší favority prezidentských voleb během jejich kampaně.

V Ústeckém kraji strávili den v patách týmu Danuše Nerudové.

Petr Pavel v Plzeňském kraji zvolil poněkud netradiční zastávku – tamní zoo, kde se zúčastnil krmení lvů.

Nechybí ale ani tradiční střety Babišových příznivců a odpůrců – v Chebu se před místním divadlem protestující herci dočkali od fanoušků premiéra ostřejších slov. „Kdybych měla pistoli, odstřelím je všechny,“ je slyšet premiérovu zastánkyni.

Babiš na každé zastávce chce lidi přesvědčit, že se změnil, ubral na agresivitě, a v prezidentské kampani se snaží vystupovat jako hodný člověk. Reportéři Seznam Zpráv se ho nakonec zeptali, jestli člověk v 68 letech skutečně může změnit svou povahu, i když má takovou disciplínu jako Babiš.

Poslechněte si celou speciální epizodu v přehrávači v úvodu článku.

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované