Hlavní obsah

Vlevo dole: Babiš válčí s Okamurou. Ale dá se tomu věřit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Mohou ještě Babiš a Okamura spolupracovat? To zkoumá podcast Vlevo dole.

Reklama

Článek

Dva šéfové opozičních stran Andrej Babiš a Tomio Okamura se do sebe ostře pustili. Z jejich vyjádření by to vypadalo, že jakákoli spolupráce po volbách je vyloučena. Není to ale jen divadlo?

Nezapomeňme, jak ještě nedávno členové SPD nadbíhali ANO a dušovali se, jak jsou připraveni na vstup do vlády. Dokonce už měli promyšleno, která ministerstva by chtěli.

Poslechněte si čerstvou epizodu Vlevo dole:

„Teď je ale před volbami a Babiš s Okamurou se přetahují o stejné voliče. Směrem ke koalici po sněmovních volbách bych z toho nic moc nevyvozovala,“ říká v podcastu Vlevo dole Lucie Stuchlíková.

Podle průzkumů se Andreji Babišovi přetahovat voliče SPD moc nedaří. Možná tedy teď zkouší novou taktiku: Říct Okamurovým voličům, po letech v opozici hladovým po moci, že se jejich kůň stejně nikdy do vlády nedostane. A proto je lepší volit rovnou Babiše.

A jako bonus si tím Babiš může připravovat půdu pro případnou koalici s vládními stranami – on přece nemůže být ohrožením pro demokracii, když nevyhrožuje koalicí s SPD.

„Nebo možná Andrej Babiš prostě doufá, že nepropadnou rekordní miliony hlasů jako minule a z voleb vzejde nějaké nové hnutí ochotné za vládní křesla udělat cokoliv,“ přemýšlí Václav Dolejší.

Čím Miloš Zeman nepotěšil SPD? Kam by jel Okamura jako ministr zahraničí na první návštěvu? A co hrají na kongresu ODS v sauně? Čerstvou epizodu podcastu si pusťte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované